Izgara Levrek

30.07.2018 Pazartesi

Merhaba,

Bolca protein ve fosfor kaynağı olan balık, sağlıklı yaşam için önem taşıyan bir besindir. Balığı genelde kızartmaktan kaçınırım. Çünkü yağ çeker ve dolayısıyla kalorisi artar. Oysa ızgara yapıldığı zaman hem daha hafif olur, ayrıca  besin kaybına da yol açmaz.

Bir de balıkta az bulunan C vitaminini, yanında muhakkak yeşil salata yiyerek vitamin skalanızı genişletin derim.:)

MALZEMELER:
2 adet Levrek
Limon dilimleri

YAPILIŞI :
Levrekler balıklçıda temizletilip, evde yıkanır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye konur. İri balık olduğu için yağlamaya hiç gerek yok. Zaten pişerken kendisi yağını salıyor. Üzerine kesilmiş limon dilimleri ve seviyorsanız soğan dilimleri dizilir.

Önceden ısıtılmış fırının ızgara kısmında 220 derecede 20-25 dakika pişirilir. Pişirme işlemi balıkların ebatlarıyla ilgilidir. Şayet daha küçük ise pişirme süresini daha az tutabilirsiniz. Önemli olan balıkları kurutmadan yağıyla kalacak şekilde pişirmektir. Hatta pişerken bir bıçakla  kemik kısmına kadar batırıp çiğ eti gözükmüyorsa pişmiş olduğunu anlarsınız.

Piştikten sonra levreği özenle servis tabağına alıp,  roka ve turp kombinasyonu ile sosyal çevresini renklendirebilirsiniz.:)

Afiyet olsun.


İnstagram adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme