Siyaset İzmir için dört isim var, beşincisi sürpriz

İzmir için dört isim var, beşincisi sürpriz

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İzmir için dört isim var, beşincisi sürpriz

İzmir Büyükşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde hem yerelde hem de ulusalda adı en çok konuşulan siyasilerin başında geliyor.

Haberin Devamı

1 Ekim’de aday olmayacağını açıklamasına rağmen, geçtiğimiz hafta, “Ben de aday adayıyım” sözü ile ülke gündemine bomba gibi düşen Kocaoğlu, geçtiğimiz pazar günü de İzmirli gazetecilerle buluştu, resmen içini döktü.

Konuşmasına kente hizmetlerini anlatarak başlayan, ardından Ankara’da Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini aktaran Kocaoğlu, “Genel Başkana, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusunda görüşme yapabilir miyiz’ dedim. ‘Arkadaşlarla değerlendiriyoruz’ dedi. O zaman, ‘Beni de değerlendirin’ dedim ve geldim müracaat ettim” şeklinde konuştu.

***

Ne dedi Büyükşehir Başkanı: “AK Parti adayını açıkladı. Güçlü bir isim, bakanlık ve belediye başkanlığı yapmış. Harıl harıl çalışıyor. Bizde ‘tık’ yok...”

Haberin Devamı

Particiliğin büyük dedesi ve babasından yadigar kaldığını belirten Kocaoğlu, Genel Başkanlık koltuğunda hiçbir zaman gözü olmadığını, milletvekilliğini düşünmediğini, vekillerin de aday adaylığına sıcak bakmadığını belirtti, “Altı ay önce seçim yapıldı, madem belediye başkanı olmak istiyorsun, neden vekil oldun” dedi, tepki gösterdi.

71 yaşında olduğunu, 3.5 ayda öğrendiğini 70 yılda öğrenemediğinin farkına vardığını kaydeden Kocaoğlu, “Ama çok şey öğrendim!” dedi.

***

Bağımsız veya başka bir partiden adaylığı kesinlikle düşünmediğini ifade eden Kocaoğlu, “Artık takdir Genel Merkezin. Yani CHP’nin iligili kurumlarının. Biz fedakarlık yapmak gerektiğini duyduğumuz için adaylığa talip olduk. Görev yapma, sorumluluk bilinciyle talip olduk. Şu anda adaymışız gibi her türlü özveriyle çalışacağımızı buradan duyurmak istiyorum” dedi.

***

“Benden başkası belediye başkanlığı yapamaz deseydim. 1 Ekim’de aday değilim diye açıklama yapmazdım” diyen Büyükşehir Başkanı, üç gerekçeyle aday adayı olduğunu şu sözleriyle anlattı: “Kentimin ve partimin geleceği ile benim bu kentte huzur içinde yaşayabilmem, gerekçelerimdir.”

***

Yeteneği olan herkesin belediye başkanlığı yapabileceğini ifade eden Kocaoğlu, “Siyasetin, özellikle belediye başkanlığının okulu yok ama halkta karşılığı olması gerekir. Herkese saygım var. Ülkenin geleceği açısından İzmir çok önemli. 15 yıl göğsümü gere gere nasıl yaşadıysam ve sonra, ‘Yahu bırakmasaydın’ diye laflarla karşılaşmamak için böyle bir kararı aldım” diye konuştu.

Haberin Devamı

***

Kocaoğlu’nun açıklamaları bu şekilde.

Şimdi gözler bu hafta içinde toplanacağı öne sürülen Parti Meclisi’nde.

Bakalım Ankara, Kocaoğlu’nu mu, Tunç Soyer’i mi, Abdül Batur’u mu, dün listeye giren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i mi, yoksa başka bir sürpriz ismimi İzmir adayı olarak tanıtacak.

Daha önce de belirtmiştim.

Ya, ‘aaaa’ diyeceğiz, ya da ‘haaaa...’