İzmir İzmir Polisinden Yanan Ormanlar İçin Başlatılan Kampanyaya Destek

İzmir Polisinden Yanan Ormanlar İçin Başlatılan Kampanyaya Destek

22.08.2019 - 14:38 | Son Güncellenme:

İzmir polisinden yanan ormanlar için başlatılan kampanyaya destek

İzmir Polisinden Yanan Ormanlar İçin Başlatılan Kampanyaya Destek

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde çıkan ve 500 hektar orman alanını kül eden yangın sonrasında sivil toplum kuruluşlarının başlattığı fidan bağışı kampanyası İzmir Emniyet Müdürlüğü de katılacak. İzmir Emniyeti, yaklaşık 14 bin polis, bekçi ve sivil memur personeliyle kampanyaya destek verip, fidan dikecek.

Karabağlar ilçesine bağlı kırsal Tırazlı Mahallesi'nde geçen pazar saat 13.00'te başlayan orman yangını, Karabağlar'ın kırsal Tırazlı Mahallesi'nde pazar günü saat 13.00 sıralarında başlayan orman yangını, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Menderes'e bağlı Ürkmez ile Seferihisar'ın kırsal mahallelerine kadar olan yaklaşık 15 - 20 kilometrelik alanda uzanan yangın, zaman zaman bölgedeki köyleri de tehdit etti. 500 hektar ormanı kül eden yangın, 19 helikopter, 300 arazöz ve söndürme aracı, bin 200 orman personeli ile 53 saatte kontrol altına alındı.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Yanan bölgeleri yeniden ağaçlandırmak için bir araya gelen İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Ege İhracatçı Birlikleri 'Doğaya Destek Ol' sloganıyla fidan bağışı kampanyası başlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü de kampanya destek vermek için harekete geçti. İzmir Emniyeti, yaklaşık 14 bin polis, bekçi ve sivil memur personeliyle kampanyaya destek verip, fidan dikecek. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Yanan alanların tekrar yeşillendirilmesi için ben ve müdürlüğümüzdeki görevlilerimiz de orada olacağız. Sadece yeşili yetiştirmekte değil korumakta da özel olarak çalışıyoruz" dedi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI