Ege İzmir tek yürek

İzmir tek yürek

10.09.2018 - 02:05 | Son Güncellenme:

9 Eylül’ün 96. yıldönümü kutlamaları binlerce vatandaşın 350 metrelik Türk Bayrağı’nı taşıdığı ‘Zafer Yürüyüşü’yle başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikte konuşan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ne güzeldir bugün İzmir’de olmak” dedi

İzmir tek yürek

Kurtuluş Savaşı’nın zafere uzanan son adımı olan İzmir’in kurtuluşu, büyük bir coşkuyla kutlandı. Büyükşehir belediyesinin etkinlikleri sabah 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922’de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından İzmirlililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ne güzeldir bugün İzmir’de olmak!” sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürüdü:

Haberin Devamı

“Kan ve gözyaşı imtihanından, yüz akı ve onurla çıkıp bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırdığımız şanlı günün 96. yıldönümünde, Atatürk ilkelerini yaşamayı ve yaşatmayı kutsal sorumluluk bilen sevgili hemşehrilerim, o günün üzerinden neredeyse koca bir asır geçti, ama biz kurtuluş heyecanını hep ilk günkü gibi hissettik. Tıpkı bu sabah gibi her 9 Eylül sabahına umutla uyandık. “İzmirlilik” sözde bir kavram değil, tüm değerleriyle bir kentlilik ve yurtseverlik göstergesidir. Atatürk’ün kenti İzmir olarak, O’nun bize çizdiği bu rota doğrultusunda, coşkuyla yürüyoruz.”

‘Atalarımıza layık olalım’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, düşman işgalinden kurtuluşun 96’ncı yıldönümünde, 9 Eylül ruhunu kaybetmeden Türkiye için çalışıyoruz” dedi

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümünde, kentin vatansever, modern ve demokrat insanlarıyla bir arada yaşadı içingururlu odluğunu dile getirdi. Şengül, “9 Eylül ruhunu kaybetmeden Türkiye’nin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Kurtuluş günümüz kutlu olsun” dedi, sözlerini şöyle sürdürüdü.

‘Yola devam’

“Hiçbir gücün Türk milletini yenemeyeceğini 9 Eylül’de tüm dünya gördü. Bağımsızlığı için destansı bir mücadele gösteren milletimiz, İzmir’de düşmanı Anadolu’dan söküp attı. Bu zaferden aldığı güçle kısa sürede büyük işler başardı. Şimdi bize düşen Türkiye’yi en üst noktaya taşımak için var gücümüzle çalışmak ve atalarımıza layık olmak. Bu noktada kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tutup, yola devam edeceğiz.”

‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’

İzmir’in kurtuluşunun 96’inci yılı Bornova’da coşkulu törenlerle kutlandı. Bornova Belediyesi’nce düzenlenen meşaleli kortej yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. Kutlamalar sanatçı Ege’nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki konseriyle devam etti. Ege’nin yazdığı Bornova Marşı’nın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dizelerini binlerce kişi hep birlikte söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, “9 Eylül özgürlük, bağımzılık demek” deiye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyaya mesaj

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 9 Eylül 1922 günü, bu aziz milleti tarihten silmek isteyenlere karşı net bir mesaj verildiğini belirtti, “İstiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele, birlik ve dirlik içinde varlığını sürdürüyor. Bu duygu ve düşüncelerle; güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

‘Anadolu kurtuldu’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu’nu kutladı, “Anadolu halkı, emperyalistlerin geldikleri gibi gitmeleri için kurtuluş mücadelesinin son kurşununa kadar Atatürk’ün önderliğinde 3 yıl 3 ay 25 gün mücadele etti. 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu ile birlikte, Anadolu topraklarında laik, çağdaş, demokratik cumhuriyetin ve devrimlerin yolu açıldı” dedi.

‘Birliğimiz bitmez’

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan İzmir’in kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutladı, “9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu aynı zamanda CHP’nin de doğumgünü, mensubu ve milletvekili olmaktan gurur duyduğum partimin de 95. yaşını kutluyorum” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ülkenin içerisinde bulunduğu durum ne olursa olsun, bu ülkenin yürekli insanları birlik ve kardeşlik içerisinde tüm sorunların üstesinden gelecektir.”