SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Japon diyeti nasıl yapılır?

Japonlar sağlıkları, genç görünümleri ve uzun ortalama yaşam süreleriyle ünlüdürler. Japonların böyle olmasının sebebi beslenme alışkanlıklarıdır. Öyleyse Japon diyeti neden bu kadar sağlıklı ve Japon diyetinde ne yeniyor? Japonlardan ilham alınarak oluşturulan Japon diyeti ile kolay kilo verebilir ve hastalıkların önüne geçebilirsiniz. Peki, Japon diyeti nasıl yapılır? Japon diyeti ile nasıl kilo verilir? Japon diyeti listesi nasıl yapılır? İşte Japon diyeti nasıl yapılır sorusunun cevabı…

|

Japonya, dünyadaki en fazla yüz yaş üstü yaşayan insanlara ve en az yaşlanmaya bağlı hastalıklara sahip ülkedir. Bunun sebebi büyük ölçüde kalori ve doymuş yağ oranında düşük ama besinler açışından zengin beslenme alışkanlıklarıdır. Japon diyetinde çok az işlenmiş gıda ve şeker bulunur. Araştırmalar Japon diyetine yakın beslenme alışkanlığı olan kişilerin erken ölme, kalp hastalığı ve inme risklerinin çok düşük olduğunu gösterir. Ayrıca Japon diyeti obezite oranlarını azaltır. Peki Japon diyeti nasıl yapılır? Japon diyeti ile nasıl kilo verilir? Japon diyeti listesi nasıl yapılır? Daha fit ve sağlıklı olmak için uygulayabileceğiniz Japon diyetini araştırdık ve Japon diyeti listesi hazırladık. İşte Japon diyeti nasıl yapılır ve Japon diyeti listesi…

Japon diyeti nasıl yapılır?

Japon diyetinde tuz, şeker, alkol ve ekmek tüketmek yasaktır. Öğünler arası su dışında başka bir şey yiyip içemezsiniz. Bu diyet sırasında bol miktarda su aldığınıza emin olun. Günde en az 8 bardak su tüketmek Japon diyeti sırasında çok önemlidir.

Japonların bu kadar sağlıklı ve fit olmalarının sebebi Japon diyetinin çok az işlenmiş gıda ve şeker içermesidir. Japon diyeti büyük ölçüde taze ve işlenmemiş besinlerden oluşur. Balık, mayalanmış yiyecekler, sebzeler,meyveler, soya ve yeşil çay bu Japon diyetinin büyük bir kısmını oluşturur.

Mayalanmış yiyecekler sindirime yardımcıdır. Bol sebze ve meyve tüketmek kan basıncı düşürür, metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir. Japonlar kahvaltıda ve tatlı olarak bolca meyve tüketirler. Japonya’da çok tüketilen bir içecek olan yeşil çay ise harika bir antioksidan kaynağıdır ve kanser, virüsler ve kalp hastalıklarına karşı savaşır.

Japon diyeti listesi

Bu diyeti listeye bağlı kalarak 2 hafta boyunca uygulayabilirsiniz.

1. Gün

Sabah- acı kahve veya çay
Öğlen- 2 haşlanmış katı yumurta, zeytinyağlı marul salatası, 1 taze domates
Akşam- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası

2.Gün

Sabah- acı kahve, tost
Öğlen- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası

Akşam- ızgara biftek, az yağlı yoğurt

3.Gün

Sabah- acı kahve
Öğlen- 1 haşlanmış katı yumurta, 3 büyük havuç (zeytinyağı ve limon sosu ile)
Akşam-elma

4.Gün

Sabah- acı kahve
Öğlen- 1 büyük kızartma usulü kabak
Akşam-2 haşlanmış katı yumurta, ızgara biftek, zeytinyağlı marul salatası

5.Gün

Sabah-1 havuç (limon suyu ile)
Öğlen-ızgarada balık, domates suyu
Akşam-ızgarada balık, zeytinyağlı marul salatası

6.Gün

Sabah-acı kahve
Öğlen-haşlanmış tavuk, zeytinyağlı marul ya da havuç salatası
Akşam-2 haşlanmış katı yumurta, havuç (zeytintağı ve limon suyu sosu ile)

7.Gün

Sabah-yeşil çay
Öğlen-ızgarada biftek,mevsim meyveleri
Akşam- 3. Gün dışında önceki günlerden istediğinizi seçin

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.