Dünya Japonya’dan Çavuşoğlu’na ‘imparator’ nişanı

Japonya’dan Çavuşoğlu’na ‘imparator’ nişanı

24.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından “Yükselen Güneş Nişanı Yüce Kordonu”na (Grand Cordon of the Order of Rising Sun) layık görüldü.

Japonya’dan Çavuşoğlu’na ‘imparator’ nişanı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından “Yükselen Güneş Nişanı Yüce Kordonu”na, Türkiye ve Japonya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve dostluğun geliştirilmesi yönünde sergilediği çabalardan ötürü layık görüldü. Aynı kaynaklar, Japonya’nın en yüksek devlet nişanı olan “Yükselen Güneş Nişanı Yüce Kordonu”nun önümüzdeki günlerde Bakan Çavuşoğlu’na törenle verileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Gerek Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptığı dönemde gerekse de bakanlık görevindeyken Japonya siyasi çevreleriyle yakın ilişkiler kuran Çavuşoğlu, Japon kültürüne yakın ilgi dulmanın yanı sıra Japonca da konuşuyor. “Yükselen Güneş Nişanı Yüce Kordonu”, daha önce 1958’de merhum Başbakan Adnan Menderes, merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Başkanlığı görevini tamamlamasının ardından 2009 yılında Kemal Derviş’e de verilmişti.

ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney (2018), ABD Dışişleri eski Bakanı Madeleine Albright (2018) ve ABD eski Senatörü John McCain (2018), Portekiz eski Başbakanı ve şimdiki BM Genel Sekreteri Antonio Guterres (2002), Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed (1991) de bu nişanın verildiği isimler arasında.