Geri Dön

Kabak çorbası tarifi

Kabak çorbası tarifi, yaz ayları için sizlere yeni bir alternatif olacak. Havaların ısınması ile birlikte daha hafif tatların ve özellikle sebzeli yemeklerin öne çıkması ile birlikte tercih edebileceğiniz kabak çorbası tarifi hızlı sunumu ile sizlere büyük bir rahatlık sağlayacak. Çeşitli baharatlar ile tadını çeşitlendirebileceğiniz, lezzetli kabak çorbası tarifini sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

Kabak çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 tane kabak
-2 tane soğan
-1 tane domates
-2 kapya biber
-2 yemek kaşığı bulgur veya kinoa
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Bir miktar nane, dereotu ve maydanoz
-Tuz, kimyon, kara biber ve sarımsak

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

1.adım: Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayın.
2.adım: Yıkadığınız sebzeleri büyük parçalar halinde kestikten sonra hepsini bir tencereye alın ve üzerine 2-3 su bardağı su ekleyin.
3.adım: Yeterince haşlanan sebzeleri blenderdan geçirin ve dilediğiniz baharatlar ile süsleyin. Sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kabağın faydaları nelerdir?

Günlük hayatta sıklıkla tüketilen bir sebze olan kabağın faydaları nelerdir merak ediyorsanız sizler için paylaştığımız yazıdan yardım alabilirsiniz. İşte doğal bir mucize olan kabağın faydaları…

Kalp sağlığını korur

Çok az miktarda yağ içermesi sebebi ile kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan kabak kolesterolü düşürmeye de yardımcı olur. İçeriğinde bol miktarda magnezyum içeren kabağın bu sayede kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarını önlediği de bilinmektedir.

Zayıflamaya yardımcı olur

Kalori miktarı ve yağ miktarı oldukça düşük olan kabak zayıflamaya yardımcı olan bir besin türüdür. Metabolizmayı hızlı çalıştırmasından dolayı vücudunuzdaki yağları yakacak olan kabağı ana öğünlerinizde sıklıkla tercih edebilirsiniz.

Kanseri önler

Antioksidan açısından zengin olan kabak serbest radikallerin oluşmasını önlemesi sebebiyle, kanser riskini önemli oranda düşüren önemli bir etkendir. İçerdiği C vitamini akciğer ve karaciğer kanserini önlerken; içeriğinde yer alan beta karotenleri de kansere sebep olan kimyasal kirlenmeyi engeller.

Bağışıklığı güçlendirir

C vitamini açısından zengin olan kabak soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklığın güçlenmesine etki eder. Lif yönünden zengin olması ise sindirim sistemine yardımcı olan bir etkendir.

Göz sağlığını korumaya yardımcı olur

Kabağın faydaları arasında göz sağlığı üzerindeki olumlu etkileri de yer almaktadır. İçerdiği beta karoten ve lutein gibi maddeler körlüğe sebep olan katarakt ve makula dejenerasyonu gibi sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

Kemikleri korur

Omurganın yapısını güçlendirmeye yarayan kabak, magnezyum içeriği ile de kemikleri korumaya ve eklem ağrılarını dindirmeye yarayan bir sebzedir. Düzenli kabak tüketimi ile birlikte kemik erimesi sorununa çare bulabilirsiniz.

Cildi güzelleştirir

Kabak cildiniz üzerinde de etkili bir üründür. İçerdiği beta karoten ve A vitamini gibi güçlü besin değerleri çok daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızda etkili olacaktır.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber