Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleri
Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleri Ramazan ayı boyunca ev hanımları tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında bugün ne pişirsem sorusu geliyor. Ramazan ayının bitmesine 5 gün kala iftar sofraları için hazırlanabilecek tencere yemeği seçenekleri de azaldı. Peki Ramazanın 24. gününde ne pişirsem? İşte en kolay iftar menüleri ve yemek tarifleri
29.05.2019 Gündem
Günün iftar menüsü: 22. gün
Günün iftar menüsü: 22. gün Ramazan'ın bitimine son günler kala iftar menülerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Peki, iftarın 22. gününde ne pişireceksiniz? İşte cevabı...
6.07.2021 Bilgi
Bingölün Meşhur Yemekeri Tarifi
Bingölün Meşhur Yemekeri Tarifi Bingöl'ün meşhur yemekleri...Yöre ürünlerine dayanan Bingöl mutfağında yemeklerin çoğu bulgur, ayran, süt, et, çökelek ve yenilebilir bitkilerden yapılmaktadır.
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Bağışıklık sistemini güçlendirip akciğerleri temizliyor! Şifa deposu sebze çorbası tarifi
Bağışıklık sistemini güçlendirip akciğerleri temizliyor! Şifa deposu sebze çorbası tarifi Kış aylarının baş göstermesi ile birlikte gribal enfeksiyonlar artıyor. Bu hastalıklardan kurtulmak ve hastalanmayı önlemek için bağışıklık sistemini güçlendirmek şart. Size önereceğimiz sebze çorbası hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve akciğerleri temizliyor.
31.10.2023 Yemek
MasterChef eleme adayları kimler? İşte dokunulmazlığı kazanan isim
MasterChef eleme adayları kimler? İşte dokunulmazlığı kazanan isim MasterChef Türkiye 2021 yarışmasında ilk eleme ardından geçtiğimiz gün yeni bir kaptanlık mücadelesi yaşandı. Mavi takım kaptanı belli oldu. Kaptan Tahsin ise kırmızı takım kaptanını seçti. 31 Ağustos Salı akşamı MasterChef takım oyunu yapıldı. Peki, takım oyununu kim kazandı: mavi takım mı, kırmızı takım mı?
1.09.2021 Cadde
Hazer Şef’in yeni lezzet durağı: Zekiye
Hazer Şef’in yeni lezzet durağı: Zekiye Hazer Amani, kendi deyişiyle; esnaf lokantasını çağrıştıran ama daha özenli tabaklar ve sunumlarla öne çıkan bir ev yemekleri mekânı açma hazırlığında. Mekana da 10-12 yaşlarında yemek yapmayı öğrendiği anneannesinin adını vermiş.
10.10.2020 Cumartesi
Bir başkadır Kıbrıs mutfağı
Bir başkadır Kıbrıs mutfağı Ada’da farklı kültürlerin geçişleri doğal olarak mutfağa da yansımış.
5.09.2020 Cumartesi
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir)
Muğla'nın Neyi Meşhur? En Meşhur Muğla Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Muğla'da Ne Yenir) En sevilen tatil beldeleri arasında yer alan Muğla, aynı zamanda tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Muğla, yöresel lezzetleri üzerinden oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Peki, Muğla'nın neyi meşhur? En meşhur Muğla yemekleri ve yöresel lezzetleri nelerdir? (Muğla'da ne yenir) İşte detaylar.
24.07.2020 Tatil
Gez Trakya'yı gör dünyayı
Gez Trakya'yı gör dünyayı Ayçiçeği tarlaları, üzüm bağları, Hıdırellez coşkusu, Istranca’daki mor yapraklı orman gülleri… Kakava şenlikleri, halaylar, şarkılar, renkli kâğıtlara yazılan dilekler… Zurna ve darbuka sesleri! Şaheser Selimiye Camii… Trakya, Türkiye’nin olağanüstü bir parçası
27.06.2020 Cumartesi
En iyi glutensiz 5 yemek tarifi
En iyi glutensiz 5 yemek tarifi Son yıllarda bağırsakları daha az yorduğu için diğer insanlar da (çölyak hastası olmayan) glutensiz yiyecekleri tercih ediyor. Eğer çölyak hastasıysanız ya da gluten intoleransınız varsa evinizde kolayca yapabileceğiniz en iyi glutensiz 5 yemek tarifine yer verdik. Ancak glutenle ilgili herhangi bir probleminiz yoksa da bu lezzetleri deneyebilirsiniz.
6.07.2021 Bilgi
Stresli kişiler için 3 kolay öğle yemeği tarifi
Stresli kişiler için 3 kolay öğle yemeği tarifi Eğer her öğlen menünün çok önceden belli olduğu yemekhanelerde yemek yemiyorsanız muhtemelen bu sorun size de çok tanıdık gelecek, eminiz. İster öğle saatlerinde evde olun, ister işte isterseniz de okulda, fark etmez, "Ne yesem?" derdi neredeyse hiç bitmez. Üstelik yoğun iş koşuşturması ve stresli olduğunuz zamanlarda hem sizi dinç tutacak hem de hızlıca hazırlayabileceğiniz 3 kolay öğle yemeği tarifini paylaştık.
6.07.2021 Bilgi
‘Gastro Sakarya’ turizmi canlandıracak
‘Gastro Sakarya’ turizmi canlandıracak Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya’nın gastronomisinin turizmde değerlendirilmesini amaçlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Gastro Sakarya projesi ile yöresel lezzetlerimizi ve tarımsal zenginliğimizi dünyaya tanıtacak, ‘UNESCO Gastronomi Şehri’ unvanı almak için aday olacağız” dedi
13.12.2019 Gündem
Günün iftar menüsü: 16. gün
Günün iftar menüsü: 16. gün İftar menüsünün 16. gününde çok beğeneceğiniz tarifleri sizinle paylaştık. Özellikle yemeğe başlangıç çorbası olarak, ekşili köfte çorbası tarifini paylaştık. Menünün devamı için haberimizi okumaya devam edin.
6.07.2021 Bilgi
Günün iftar menüsü: 15. gün
Günün iftar menüsü: 15. gün İftara ne hazırlayacağım diye düşünüyorsanız, günün iftar menüsüne mutlaka göz atmalısınız. Kabak çorbası, hasanpaşa köftesi ve şam tatlısı tariflerini Ramazan'ın 13. gününde sizinle paylaştık. İşte 15. gün iftar menüsü...
6.07.2021 Bilgi
Çocukların bayılacağı somonlu tarifler
Çocukların bayılacağı somonlu tarifler Norveç’in soğuk ve temiz sularında yetişen Norveç somonu, okul çağındaki çocuklara kemik gelişiminden beyin sağlığına kadar sayısız fayda sağlıyor. Her yaş grubunun haftada en az 2 porsiyon Norveç somonu tüketmesini öneren Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, çocukların çok seveceği tarifler hazırladı.
6.07.2021 Bilgi
Türk mutfağında bölgelere göre hangi yemekler ünlü?
Türk mutfağında bölgelere göre hangi yemekler ünlü? Türk mutfağı çok zengin içerik ve malzemeye sahip, birbirinden sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri içermektedir. Günümüzde, insanların gerek vakit darlığı gerekse uğraşmak istememeleri sebebiyle hazır gıdalara yönelimi oldukça yüksek bir orandadır. Bu da kilo sorunu olmak üzere pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.
25.04.2018 Gündem
Sakarya'nın marka lezzeti: "Islama köfte"
Sakarya'nın marka lezzeti: "Islama köfte" Yaklaşık 120 yıl önce Balkanlar'dan göçenlerin bayat ekmekleri değerlendirmek düşüncesiyle ortaya çıkan, kemik suyuna batırılan ekmekle sunulan ıslama köfte, Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alıyor. Islama köfteci Aydın "Islama köfte ve kabak tatlısını yurt içi ve dışında tanıtmak için mücadele ediyoruz. Bu lezzetler yaygınlaştığı takdirde ziyaretçiler Sakarya'ya 'Islama köfte ve kabak tatlısı yiyeceğim.' düşüncesiyle gelecek" dedi.
5.03.2018 Ekonomi
Sakarya'nın marka lezzeti: "Islama köfte"
Sakarya'nın marka lezzeti: "Islama köfte" Yaklaşık 120 yıl önce Balkanlar'dan göçenlerin bayat ekmekleri değerlendirmek düşüncesiyle ortaya çıkan, kemik suyuna batırılan ekmekle sunulan ıslama köfte, Sakarya denilince akla gelen lezzetlerin başında yer alıyor. Islama köfteci Aydın "Islama köfte ve kabak tatlısını yurt içi ve dışında tanıtmak için mücadele ediyoruz. Bu lezzetler yaygınlaştığı takdirde ziyaretçiler Sakarya'ya 'Islama köfte ve kabak tatlısı yiyeceğim.' düşüncesiyle gelecek" dedi.
5.03.2018 Ekonomi
Gaziantep Lezzet Günleri için ünlü şefler İstanbul'a geliyor
Gaziantep Lezzet Günleri için ünlü şefler İstanbul'a geliyor Ünlü şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi 29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenecek Gaziantep Lezzet Günleri için İstanbul’a geliyor.
24.01.2018 Kültür Sanat
21 Aralık günün menüsü (Sebze yemekleri)
21 Aralık günün menüsü (Sebze yemekleri) 21 Aralık günün menüsü ile sebze severlere bir ziyafet yaşatıyoruz. Sağlık için çok faydalı olan sebze yemekleri lezzetli değildir algısını yıkarak 21 Aralık günün menüsü ile birbirinden nefis yemekler sunuyoruz. İşte 21 Aralık günün menüsü…
15 Aralık günün menüsü (Yöresel tarifler)
15 Aralık günün menüsü (Yöresel tarifler) 15 Aralık günün menüsü bugün gerçekten parmaklarınızı yemenize neden olabilir. Yöresel tarifler günü ile 15 Aralık günün menüsü hazırladık ve alkışları topladık. İşte hem yiyenler hem de yapanlar için muhteşem bir keyif olacak olan 15 Aralık günün menüsü yöresel tarifler…
Vegan dostu mekanlar
Vegan dostu mekanlar Veganlar için restoran ve kafe seçenekleri maalesef kısıtlı. İstanbul’un farklı semtlerinden, vegan beslenenlerin tercih edebilecekleri; yemek, atıştırmalık ve tatlılar sunan mekanlardan birkaçı...
5.11.2016 Cumartesi
Yeni Yare’yi denediniz mi?
Yeni Yare’yi denediniz mi? Adını iki efsane meyhane Yakup ve Refik’in ilk hecelerinden alan Yare bir süre önce logosundan mutfağına kadar yenilendi
4.12.2015 Cumartesi
Çocuklar bayılacak
Çocuklar bayılacak Bu hafta size hem çocuklarınızın damak zevkine uygun hem de sağlıklı iki tarif veriyorum
6.11.2015 Cumartesi
Baklavalı diyet
Baklavalı diyet Standartlara uygun şekilde hazırlanan baklava, sağlık açısından her hangi bir tehdit içermemekle birlikte, vücuda enerji sağlıyor.
4.06.2015 Diyetler