Gündem Kabak mücver tarifi

Kabak mücver tarifi

24.04.2018 - 16:37 | Son Güncellenme:

Kabak mücveri yapılmadıkça özlenen, özlendikçe her akşam yapılması istenen bir yemektir. Misafirliğe gidildiğinde ve ikramlar arasında gördüğümüzde sevindiğimiz, tadının müptelası olduğumuz, kabak sevmeyenlerin bile bayıldığı bir lezzettir. Pratiktir ama püf noktaları olmadan herkes yapamaz en güzelini. Ayrıca tek çeşit bir tarifi de yoktur. Patateslisi, yeşillikli, fırında pişirileni... Anne eli değmiş mücverin tarifini bir de bizden alın istedik. İşte beğeneceğinizi umduğumuz mücverimizin tarifi ve püf noktaları...

Kabak mücver tarifi

Malzemeler;

Haberin Devamı
  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı;

İlk olarak hazırlık kısmında kabakları iyice yıkayın. Sularını aldıktan sonra kabakları soyup rendenin iri kısmında tüm kabakları rendeleyin. Ayrı yerde maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu ince ince doğrayın. İç harcını hazırlamak için yumurtaları bir kaba alıp üzerine unu ilave edip güzelce pürüzsüz olana kadar çırpın. Tuzu, baharatları, yeşil soğanı, maydanozu ve dereotunu suyunu önceden sıktığımız kabak rendesinin içine ekleyin. Ardından bu karışımı da güzelce karıştırın. Bu aşamada mücver harcını hazırladınız, pişirme kısmına geldiğinizde teflon tavaya az miktarda yağı koyun ve yağı ısıtın. Kabak mücveri, karışımımızdan 1 kaşık alıp ısınmış tavaya koyun. Mücverlerin iki tarafını da güzelce kızarttıktan sonra havlu peçete serdiğimiz servis tabağımıza alın. Servis kısmında ise pişirdiğiniz mücverleri tercihe göre ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Püf noktaları

  • Kabak iç harcını hazırlarken rendelenmiş kabağın suyunu iyice sıkılmasına dikkat edilmelidir.
  • Yumurta ile un karıştırılırken pürüzsüz kıvama ulaşılması gereklidir.
  • Kabak mücverini kızartırken yapıştırmayan bir tava kullanılmalıdır.
  • Mücverler kızartılırken ne çok pişirilmeli ne de çok pişirilmelidir. Pişirme süresi iyi belirlenmelidir.

Kabak mücverin yanında hangi yemek gider?

  • Soğuk servis yapacaksanız tercihe göre sarımsaklı yoğurda banarak yiyebilirsiniz.
  • Sıcak servis yapacaksanız çay saati için tercih edilebilirsiniz ve yanına börek sunabilirsiniz.
  • Misafir ağırlayacaksınız kabak mücverinizi kısırla zenginleştirebilirsiniz.
Yazarlar