Geri Dön

Kabak Mücveri Tarifi

Kabak mücveri özellikle yaz döneminde çokça aranan yemeklerden biri. Kabak mücveri nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız ayrıntılı tarife göz atabilirsiniz. İşte kabak mücveri tarifi ve ayrıntılı tarifi…

Kabak Mücveri Tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 taze kabak
1 kuru soğan
4 kaşık un
3 yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
Dereotu
2 tane yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?

Kabak mücveri, özellikle yazın taze ve daha lezzetli kabakların çıkmasıyla birlikte aranan bir yemek tarifi. Durum böyle olunca da okuyucularımızın aramaları karşılayacak lezzetli ve ayrıntılı bir kabak mücveri tarifi hazırladık.

1. adım: Öncelikle kabaklarınızı iyice yıkayıp kabuklarını alacağı şekilde soyun. Daha sonra derin bir kabın içine rendeleyin.

2. adım: Başka bir kabın için edere otunu, yeşil soğanı ince ince kıyın. Kabakları yeşilliklerin üzerine koyup karıştın. Üzerine yumurtalarınızı kırıp, un ve karbonatı ekleyin. İyice karıştırın.

3. adım: Daha sonra baharatları üzerine döküp tekrar karıştırın.Kızartma tenceresinde kızdırdığınız yağın üzerine bir köfte kadar aldığınız kabak karışımını dökün. İki tarafını da kızarttıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Kabak mücveri yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

-Kabak sulu bir sebzedir. Rendeledikten sonra da suyu artar. Bu yüzden diğer malzemeler ile karıştırmadan önce kabakları avucunuzda sıkıp fazla suyunu almalısınız.

-Kızarttığınız kabakların fazla yağını alması için peçetenin üzerine koyup daha sonra servis edin.

-Hazırladığınız harç kek hamurundan daha sıvı daha çok krep hamuru kıvamında olmalı.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber