Kaderini Değiştirebilirsin

Haberin Devamı

Düşünce güçlüdür. Bu güç yaşamınızı şekillendirir, algılarınızı var eder. Hayat, düşündüğünüz kadar mevcuttur ve aslında hayatınızı, düşünce eldivenlerini takmış bir boksör edasıyla şekillendirebilirsiniz. Değişim, o eldivenlerin ucundadır.

Yaşamın mimarıdır düşünceler ve tarafsız düşünce diye bir şey pek yoktur. Düşündüğünüz her şey sizi belirli yönde hareket etmeye ya da belirli yönde durmaya sevk eder. Bir başka deyişle düşünce, öyle ya da böyle size değişimi getirir. Düşünmek, değişimin ilk adımıdır.

Tecrübeden gelen bilgileri, gördüklerimizle ve yeni yaşanmışlıklarımızla birleştirerek kendi gerçekliklerimizi yaratırız. Düşünerek kategorize eder, sadeleştirir ve ayıklarız. Son tahlilde düşünce eleğinden süzülerek elimizde kalan, kendi hayatımıza özgü belirli gerçekliklerdir. Her gün bu gerçeklikleri taze bir yaşam lavaşına dürer dürer yeriz. Böylece yarınımızı garanti altına alır, sonramıza yön veririz.

Bir düşünce değişir, bir yaşam değişir.

O zaman yaşamınıza dair değiştirmek istediklerinizi her şeyden önce düşüncelerinizde değiştirmekle işe başlayın. Bu değişimi bir kez harekete geçirdiğinizde, sonuçlar da hemen akabinde değişim yoluna girecektir. Kendi belirlediğiniz ihtiyaçlara, eksikliklere, mutlu olma biçimlerinize karşılık gelen bir gerçeklik yaratmak için düşünce gücünüzü kullanabilirsiniz. Güne "İyiyim" diyerek başlamanın, o günü iyi geçirmekle doğrudan ilgili olduğunu unutmayın. Kötü olduğunuzu düşünüp buna inandığınızda da büyük ihtimalle kötü günler sizi bekliyor olacak. Düşünce, sıfırdan bir gerçeklik yaratımı ve onu kabulleniş anlamına gelir. Kabul ettiğiniz gerçekliğin size mutluluğu getirmesi, tam olarak düşünce gücünün elindedir.

Düşüncelerinizi doğru kullanmayı öğrendiğinizde yaşam iplerini biraz daha elinize alabilirsiniz. Düşüncelerinizin uzaktan kumandası elinizdedir artık, istediğiniz zaman zaplar, farklı kanallarda işinize yarayacak, gönlünüzü hoş edecek farklı düşünme pratiklerinin peşine düşersiniz. Sizin dışınızda olup biten, fakat sizin hayatınıza bir biçimde dokunan olayları zihninizde sınıflandırır, sadeleştirir ve ayıklarsınız. Böylece elinizde kalanlar, sizin gerçekliğinizi temsil eder. Olayları bu gerçeklik üzerinden ele aldığınızda, yeni düşünme biçimlerini keşfeder ve yaşama dair belirli sahnelere bu doğrultuda müdahil olarak onları istediğiniz biçime evirebilirsiniz. Düşünce sınırsızdır. Dilediğiniz yere çekip götürebilirsiniz. Yeni düşünce üretirken kuşlar kadar özgür olduğunuzu fark ettiğinizde yaşama dair her türlü konuyu çok farklı yönleriyle ele alabilme, farklı açılardan değerlendirebilme becerileriniz gelişir. Böylece kendinize alternatif düşünceler ve beraberinde alternatif gerçeklikler yaratabilirsiniz. Ve yaşamınızın geri kalanını sizi mutlu edecek gerçekliğin izinde sürdürebilirsiniz.

Duygular da düşünceler tarafından üretilir. Düşüncelerin var olmadığı yerde, onların etkisiyle biçim kazanan duygular da var olamaz. O halde duygularımızın yaratıcısı ve yöneticisi olan düşüncelere sahip çıkmak, kendi yaşamımız adına yapabileceğimiz en değerli şeydir, diyebiliriz. Bir anda içine düştüğünüz çok çeşitli ruh hallerinin kökeninde sizi onlara çıkaran bir dizi düşünce yatar. Dolayısıyla düşüncelerinizi olması gerektiği gibi şekillendirdiğinizde, yaşamınızın büyük bir bölümünü güzel duygular işgal edecektir. O zaman sormanız gereken soru, "Bugün kendimi nasıl hissediyorum?" yerine; "Bugün kendimi nasıl hissetmek istiyorum?" olmalı. Pollyanna pembeliğiyle Heidi merhametini mi giyeyim sırtıma yoksa depresyon denizinde kolluksuz yüzmeyi mi deneyeyim? Daha iyi hissetmek için neyi bilmeli, neye inanmalı ve neyi düşünmeliyim?

Yaşama dair yeni düşünceler, yeni düşüncelerin getirdiği yeni sonuçlar, yeni sonuçlarla birlikte yaşanan değişim, yeni başlangıçlar ve neticede daha güzel günlere ulaşmak için, işin kökeninden, yani yeni düşünce adımından başlamalısınız. Günlük hayatta, yeni düşünce üretme pratikleri konusunda sizi destekleyebilecek pek çok aktivite bulunur. Örneğin düzenli sporu yaşamınıza dahil ederek stres seviyenizi düşürür, endorfin seviyenizi artırır, bol oksijenle beraber pırıl pırıl düşüncelerin yaratıcısı olabilirsiniz. Çevirdiğiniz ve bedeninizi hiçbir yere götürmeyen pedallar, ruhunuzu ve zihninizi uzak diyarlara taşıyabilir. Ayrıca meditasyon da zihninizin arınmasına ve taze başlangıçlar yapmanıza yardımcı olur. Hayatta sizi heyecanlandırabilecek yeni ilgi alanlarına yönelin, size ilham verecek yeni insanlarla tanışın, zihinsel aktiviteyi ve düşünce üretimini hızlandıracak yeni rutinler ekleyin günlerinize. Hindu tapınaklarına merak salın, Yeni Zelanda'daki köyun nüfusuna kafa yorun, Kaf Dağı'nın ardına dolmuş hattı kurmayı hayal edin ya da Pandora'nın kutusunu aralayın. Temiz, rahat, özgür ve yaratıcı bir zihin, sizi eşsiz düşüncelere ve bu düşüncelerin gücü de devrim niteliğinde değişimlere taşır, unutmayın.

Hayatta asla korkmamanız gereken iki şey; düşünmek ve değişimdir. Bu ikisi size ait tüm gerçekliklerin anahtarını oluşturur.

Gelin, vakit kaybetmeden kendi gerçekliğinizin mimarı olmaya başlayın.