Moda
Sağlık
Foto Galeri
Yazarlar

‘Kadın hikayesi olmasından etkilendim’

Kadın oyuncuların ağırlıklı olduğu, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisinde oynayan Mert Fırat, “Onların başrol olması çok önemliydi. Kadın hikayesi olmasından çok etkilendim. Cinsiyet eşitliğinin tartışılmadığı bir dizi” dedi.

|

‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisinde Serhan karakterini canlandıran Mert Fırat, NTV’de Gülay Avşar’ın sunduğu, ‘En Güzel Buluşmalar’ programına konuk oldu. Projenin ikinci sezonunda çok değişiklik olacağını söyleyen oyuncu, “Aslında daha yeni başlıyor. Beklentinin üzerinde bir şey olacak. Projenin bir kadın hikayesi olmasından çok etkilendim. Gerçekten Türkiye’de bir dizide kadın hikayelerinin anlatılması ve onların başrol olması, çok önemliydi. Cinsiyet eşitliğinin tartışılmadığı bir dizi olduğu için beni hep heyecanlandırdı” açıklamasını yaptı. Fırat, “Böylesine zor bir dünyada iyi insan olmayı nasıl başarıyorsunuz?” sorusuna, “Öfkeme harcanacak zaman ve efor bana zarar veriyor. Bu kızgınlıkla devam edersem bana zararı olacak diyor ve aklımı devreye sokuyorum. Ne olursa olsun, kalp kırmadan, sonuca yönelik, huzur içinde ve hasarsız ilişkiler kurmalıyız” cevabını verdi.

‘Babadan ilham’

Annesiyle-babasının küçük yaşta boşanmasına oyuncu, “Babam her zaman kalabalık kitlelere şarkı söylerdi. Ben de ondan örnek alarak Hikmet Şimşek’in çocuk korosuna giderdim. Şarkı söylemek çok özel bir an gibi gelirdi. Babamın bu yanından ilham aldım. Ama beni bir türlü müzisyen yapmadı. Çünkü kendisi çok badire atlattı. Keşke onunla daha fazla vakit geçirebilseydik” diye konuştu.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.