Siyaset Kadına şiddet uygulayan HDP adayı olamayacak

Kadına şiddet uygulayan HDP adayı olamayacak

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kadına şiddet uygulayan HDP adayı olamayacak

HDP, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ öncesinde Meclis grup toplantısını kadın grubu olarak gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in, milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinde bulunduğunu hatırlatarak Güven’in, 7 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olduğunu söyledi. Buldan, şöyle devam etti: “Geçen hafta bir bakanları çıktı, kadın milletvekilimizi kameralar önünde, ‘Sen görürsün’ diye tehdit etti. Buradan ifade etmek isteriz ki, sizin tehditlerinizden korkmuyoruz.”

Yerel seçimlerde de eş başkanlık uygulamalarını devam ettireceklerini ifade eden Buldan, “31 Mart’ta kayyumları sandıklara biz kadınlar gömeceğiz” dedi. Buldan, kadınları, HDP’den aday adaylığı başvurusu yapmaya davet etti. Grup toplantısı çıkışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile karşılaşan Buldan, vefat eden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan için başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Öte yandan Yerel seçimler nedeniyle HDP’den aday adaylık başvuruları dün başladı. HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, aday adaylık başvurularının 5 Aralık’a kadar süreceğini ifade ederek, kadınlardan başvuru ücreti alınmayacağını söyledi. Seçimlere HDP çatısı altında girecek Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı İbrahim Çiçek ise, kadına şiddet uygulayanların ve çok eşlilerin adaylık başvurusunun alınmayacağını dile getirdi.