Kadınlarda Kısırlık

Kadınlarda Kısırlık

Son dakika kadınlarda kısırlık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kadınlarda kısırlık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kadınlarda kısırlık haber sayfamızda...

Kadınlarda Kısırlık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 329 kadınlarda kısırlık haberi bulunmuştur.
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır?
Çiftler hangi durumlarda infertilite tedavisine başlamalıdır? Bir yıldan fazla süredir düzenli cinsel ilişkide bulunmalarına karşın hamileliğin gerçekleşmediği çiftler tıp alanındaki gelişmeler sayesinde farklı kısırlık tedavisi seçeneklerine başvurabilirler. Prof. Dr. Göğşen Önalan’ın yaptığı açıklamalara göre üreme tıbbında devam eden ilerlemeler sayesinde, birçok çift doğurganlık sorununun üstesinden gelebiliyor ve çocuk sahibi olabiliyor.
24.02.2022 Cinsel Sağlık
Nicki Minaj’a Fauci’den yanıt: Kovid aşıları  kısırlık yapmaz
Nicki Minaj’a Fauci’den yanıt: Kovid aşıları kısırlık yapmaz Dünyaca ünlü rapçi Nicki Minaj, Kovid-19 aşılarının kısır yaptığını iddia edip, “Triniad’daki kuzeninin bir arkadaşının aşıdan sonra testislerinin şiştiğini ve nişanlısının düğünü iptal ettiğini” öne süren bir Tweet attı.
16.09.2021 Dünya
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. “Özellikle evlilik sonrasında ortaya çıkan kısırlık, gerek evlilik hayatında gerekse cinsel hayatta pek çok problemin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak günümüzde yapılan işlemler sonrasında tüp bebek tedavisine bile gerek kalmadan hastaların çocuk sahibi olması sağlanabiliyor” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Yücel Karaman, erkeklerde görülen infertilitenin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
23.08.2021 Erkek Sağlığı
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı. - PEMBENAR ÖZEL
1.08.2021 Kadın Sağlığı
Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir?
Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın cevaplıyor; Kadınlarda kısırlık nasıl tedavi edilir?
22.03.2021 Sağlık
Maya Mantarı Nedir, Nasıl Çoğalır? Maya Mantarının Zararları Nelerdir?
Maya Mantarı Nedir, Nasıl Çoğalır? Maya Mantarının Zararları Nelerdir? Maya mantarı, bilinen bir vajinal mantar türüdür. Oldukça yüksek bir bulaşıcılığı olan bu mantar türü kişilerin sağlıklarını olumsuz yönde etkileyebilir. Çok çeşitli mantar türleri olmasına rağmen, en çok bilinen mantar türlerinden biri maya mantarıdır. Sizler için maya mantarı nedir, nasıl çoğalır ve zararları nelerdir hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı şekilde derledik.
18.02.2021 Sağlık
Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi
Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi Kısırlık, erkek veya kadından kaynaklı bir sorun nedeniyle ailelerin çocuk sahibi olamaması manasına gelir. Bu sorun hem erkeği hem de kadını psikolojik yönden çok fazla yıpratan bir sorun olmaktadır. Kısırlığın çeşitli nedenleri olabilmektedir. Çeşitli nedenleri yanı sıra çeşitli tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Kadınlarda ve erkeklerde kısırlık belirtileri nelerdir? Kısırlığın nedenleri ve tedavisi nasıl olur? İşte, tüm detaylar.
10.01.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlığın nedenleri
Kadınlarda kısırlığın nedenleri Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir kadınlarda kısırlığın nedenleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
29.09.2020 Kadın Sağlığı
Kadınlarda kısırlığın 7 belirtisi
Kadınlarda kısırlığın 7 belirtisi Kısırlık (infertilite) çiftlerin düzenli ilişkiye girmelerine rağmen 1 yıl içinde gebelik gerçekleşmemesi olarak tanımlanır. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, kadınlarda kısırlık belirtileri ve ne zaman doktora gidilmesi gerektiği konularında önemli bilgiler verdi.
23.01.2020 Kadın Sağlığı
Metabolik sendrom nedir?
Metabolik sendrom nedir? Son yıllarda metabolik sendrom hastalığında ciddi oranda bir artış yaşanıyor. Özellikle bu sendroma neden olan obezite ve beraberinde gelişen insülin direnci ve tip 2 diyabet de birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Salim Bereket, metabolik sendromun yol açtığı rahatsızlıkları ve metabolik sendromdan korunma yöntemlerini anlatıyor.
Kadınlarda kısırlık neden olur?
Kadınlarda kısırlık neden olur? Çiftlerin % 40–50 sinde yani yaklaşık yarısında infertilite nedeni kadına aittir. Bu durum çeşitli sağlık sorunlarından dolayı meydana gelmektedir. Peki kadınlarda kısırlığın bu kadar fazla olmasının nedenleri nelerdir diye soruyorsanız Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı Profesör Doktor Bülent Berker konu hakkındaki açıklamalarına göz atabilirsiniz
Gebelik oranı artarken düşük oranı azalıyor
Gebelik oranı artarken düşük oranı azalıyor Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Gurur Polat kısırlık tedavisi hakkında bilgi verirken gebelik oranının artış gösterirken düşük oranının azaldığını söyledi.
6.07.2020 Hamilelik
Çok bilinmeyen hayati organımız: Timüs Bezi
Çok bilinmeyen hayati organımız: Timüs Bezi Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, her ne kadar çok bilinmese de hayati açıdan kendi küçük işlevi büyük organlarımızdan biri olan timüs bezi hakkında önemli bilgiler verdi.
12.05.2017 Genel Sağlık
Yumurtlama problemi olan kadınlar hamile kalabilir mi?
Yumurtlama problemi olan kadınlar hamile kalabilir mi? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay yumurtlama problemlerinin genel olarak üç başık altında toplandığını ifade etti.
Kadınlarda  en sık görülen 7 kısırlık nedeni
Kadınlarda en sık görülen 7 kısırlık nedeni Türkiye'de kısırlık görülme sıklığı yaklaşık % 15 civarında. Çocuk sahibi olamayan ailelerin üçte birinde erkekte, üçte birinde ise kadında sorun saptanmakta. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Ümit Zeteroğlu kadınlarda en sık görülen 7 kısırlık nedenini açıkladı.
Kadınlar için önemli ekmek uyarısı!
Kadınlar için önemli ekmek uyarısı! Yapılan araştırmalara göre , ekmek tüketen kadınlarda nedeni bilinmeyen kısırlık oranında artış gösterdiği söylendi. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer " izah edilemeyen kısırlık vakalarında gluten intoleransı hastalığının da bir faktör olabileceğini gösteriyor" dedi
14.10.2015 Kadın Sağlığı
Tiroid hastalıkları belirtileri ve tedavisi
Tiroid hastalıkları belirtileri ve tedavisi Tiroid hormonunun gereğinden az ya da fazla salgılanması vücutta birtakım rahatsızlıklara sebep oluyor.
22.05.2015 Genel Sağlık
Kadınların kabusu kısırlığa neden oluyor
Kadınların kabusu kısırlığa neden oluyor Miyomlar, rahim ve rahim ağzında görülen normal dışı düz kas dokusu büyümeleridir.
Kısırlık kabusunuz olmasın
Kısırlık kabusunuz olmasın Günümüzde evli çiftlerin en büyük sorunlarından olan kısırlık artık kabus olmaktan çıkıyor…
Kadınlarda Sık Görülen Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Belirtileri
Kadınlarda Sık Görülen Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık Belirtileri Cinsel yolla bulaşan hastalıklar (CYB) tüm dünyada önemli bir sağlık sorunudur.
22.02.2014 Genel Sağlık
Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri
Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri Aşılama ve Kadınlarda Kısırlık Nedenleri
22.02.2014 Genel Sağlık
Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı)
Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı) Kasık Ağrısı (Kronik Pelvik Ağrı)
22.02.2014 Genel Sağlık
Kısırlığın başlıca nedenleri
Kısırlığın başlıca nedenleri Op. Dr. Serdar Koç, kadın kaynaklı kısırlığın en sık sebeplerinin başında yumurtlama bozukluğunun geldiğini belirtti.
6.07.2020 Hamilelik

Benzer Haber Etiketleri

Kadınlarda Kısırlık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.