Kadınlarda Saç Kaybında Hangi Besin Takviyesi Kullanılmalı?

Kadınlarda saç kaybı, incelmesi sıklıkla görülen, sıkıcı bir durum. Yapılan bir çalışmada, 6 ay boyunca omega 3&6 ve anti oksidan kullanan 120 kadın, saç dökülmeleri açısından incelenmiş. İncelemede nihai sonuç ve değerlendirme için kadınların saç yoğunlukları fotoğraflarla karşılaştırılmış. Sekonder olarak da büyüme fazındaki (anagen faz) saçların kalınlıkları trikogram ile ölçülmüş; telogen evredeki (dökülmekte olan) saçların oranı ve % olarak değişimi belirlenmiş.

6 aylık tedavi sonucunda fotoğraflarla yapılan değerlendirmede, besin takviyesi alan grupta çok ciddi bir pozitif değişim gözlenmiş. Telogen fazda yani dökülmekte olan saç kıllarında ciddi bir azalma ve kontrol gruplarına göre anagen fazdaki yani büyüyen saçlada ciddi atış gözlemlenmiş. Saç kalınlıkları trikometre ile ölçüldüğünde ise 6 ay boyunca omega 3&6 ve anti oksidan besin takviyesi kullanan grupta yine ciddi bir kalınlaşma (%86,1 artış ) izlenmiş. Besin takviyesi alan kadınlarda saç dökülmesinde 6 ay içinde %89,8 azalma görülüyor.

Haberin Devamı

Sonuç olarak omega 3&6 ve anti oksidan içeriğinde besin takviyesi alınması, incelmekte olan saçların oranını azaltıyor, saçların minyatürleşmesini durduruyor; saçların büyüme ve kalınlaşmasını artırıyor.