SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kadınları 2 dakikada daha ince gösterecek yöntemler

Kadınlar her zaman olduğundan daha fazla dikkat çekmek, iyi ve ince görünmek ister. Bu gibi durumlar için nasıl daha ince görüneceğinizin püf noktalarını paylaşıyoruz.

|

Kendimizi kusursuz biçimde tutmak her zaman mümkün değildir. Ancak harika görünmemiz ve bunu yapmak için sadece birkaç dakikamızın olması yeterli. 2 dakikada daha ince görünmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler…

Rahat ayakkabı seçin

Bacaklarınızı uzatmak ve vücudunuzu daha ince görünmesini sağlamak için cilt renginize benzer ayakkabı giymelisiniz. Yani bej, kahverengi veya hangisi bacaklarınızın rengine en yakın renk olacaksa onu tercih ederek görünümünüzü uzatabilirsiniz.

Pantolon veya tayt giyiyorsanız giydiğiniz renkle benzer bir renkte ayakkabı seçin. Bu hüner görsel olarak bacaklarınıza uzunluk kattar ve birkaç santim daha uzun boylu görünürsünüz.
Ayak bileği askıları veya tokalı ayakkabı kullanmaktan kaçının çünkü bacaklarınızı gerçekten olduğundan daha kısa gösterirler.

Çok küçük veya çok büyük kıyafetlerden kurtulun

Bedeninizden daha küçük veya daha büyük bir şeyi satın almayın. Bu kıyafetler yalnızca kusurlarınızı vurgulayacak ve görsel olarak daha kilolu görünmenizi sağlayacaktır. Kıyafetiniz sizin bedeninize uymalı ve herhangi bir kusuru gizlerken neyi istediğinizi vurgulamalıdır.

Dik durun

İyi bir duruş her kadının görkemli olmasını sağlar ve aynı zamanda belinizin daha ince görünmesini sağlar. Kambur ve eğik durmak kötü bir alışkanlıktır, sizi daha kısa ve daha geniş göstererek sağlık sorunlarına da yol açabilir. Bunu önlemek için sırtınızı düz, kalçalarınızı biraz gergin ve çıkık tutun. Başınızın üstünden sizi çeken bir iplik varmış gibi düşünün.

Temel kontürleme tekniklerini öğrenin

Kontür yüzünüzün daha ince görünmesini sağlar. Hatta çift çene iziniz varsa onu gizleyebilirsiniz. Sadece koyu ve hafif tonları doğru seçerek nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz yeterlidir. Hatırlanması gereken anahtar kural, gizlemek istediğiniz her şeyi koyulaştırmak ve vurgulamak istediğiniz her şeyi aydınlatmanız gerektiğidir.

Cilt tonunu biraz daha koyu yapın

Cildiniz ne kadar parlaklaşırsa, daha az görünür ve selülit olur. Bunun için en iyi alternatif bronzlaştırıcıdır. Her şeyden önce cildinizi temizleyin ve vücudunuzu mutlaka keseleyin. Daha sonra cildinize nemlendirici uygulayın. Kuru cildiniz varsa pürüzsüz olana kadar bir sünger kullanın. Dizlerinize ve dirseklerinize daha fazla dikkat edin.

Doğru kumaşları seçin

Kaba malzemelerden yapılmış giysiler veya çok sıkı giysiler almayın. Kare şeklindeki siluetlerden ve köşeli çizgilerden kaçının. Bunlar vücuttaki herhangi bir sorun alanına dikkat çeker. Herhangi bir kusuru örtmek için yumuşak ve esnek kumaşlardan yapılmış giysileri seçin.

Doğru aksesuarları seçin

Sıkı atkılar ve şallar genel imajınıza fazla gelebilir. Bir fular giyip gevşetebilir, onu bir kemerin altına sıkıştırabilirsiniz. Hantal olmayan küçük kolyeler ve küçük saplı küpeler de boynunuzu uzatabilirsiniz.

Sorunlu bölgelerinizin altını çizmeyin

Bazen kadınlar problemli gördükleri alanı aşırı derecede örterek gizlemeye çalışırlar. Bu aslında istenen etkinin tam tersine neden olur. Çünkü bu alanlar daha fazla ilgi çeker. Örneğin, kalçanızın görünümünü beğenmiyorsanız büyük cebi veya baskısı olan kot pantolon giymeyin. Sorunlu alana ne kadar az dikkat çekerseniz genel görünümünüz o kadar iyi olur.

Kuaförünüze danışın

Volümlü ve kabarık saçlı saç modelleri, görünümünüze dengesizlik getirebilir. Orta boy saç kesimleri veya omuz uzunluğundaki saç kesimlerini tercih edin. Uzun ve düz saç genellikle tombul kadınlar için uygun değildir. Bu tarz saç stilleri problem alanlarını vurguluyor. Uzun saçınızı vazgeçemiyorsanız, omuzların üstündeki saçlara biraz hacim katmaya çalışın.

Korse kullanın

Korse kadınlara giymek istedikleri her şeye harika görünme şansını vererek daha ince görünmenize yardımcı olabilir. Sadece kilolu kadınlar için değil aynı zamanda karın ve kalça bölgelerinde selülit veya kırışıklıkları gizlemek isteyen kadınlar için de yararlıdır. Ancak korseyi çok sık giymeyin sadece özel günler için kullanın.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.