SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kafeinin sperm üzerindeki etkisi

Kafeinin genellikle zararlı olduğu biliniyordu. Ancak yeni yapılan bir araştırmada kafeinin özelikle sperm üzerinde olumlu sonuçlara neden olduğu ortaya çıktı. İşte kafeinin spermler üzerindeki o etkisi…

|

Kafeinin faydalı mı, zararlı mı olduğu yıllarca tartışıldı. Ancak yeni bir araştırma kafeinin hamile kalma şansı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ortaya çıkardı.

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre günde 2 fincan kahve veya çay içen erkeklerin eşlerini hamile bırakma ihtimalleri 2 kat daha fazla. Uzmanlar bunun, kafeinin ATP ve GTP kimyasalları üzerindeki etkisinden kaynaklandığını düşünüyor.

Araştırmayla ilgili açıklama yapan Queen’s Üniversitesi profesörü Sheena Lewis, "Kafein bu kimyasalların yok olmasını önlediği için spermin daha fazla enerjisi oluyor. Böylece sperm daha hızlı veya uzun süre yüzebiliyor." dedi.

Öte yandan başka bir araştırmaya göre gün aşırı bile olsa alkol tüketen kadınların hamilelik şansı %26 oranında düşüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.