Ekonomi Kâğıt raporu teslim edildi

Kâğıt raporu teslim edildi

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Kâğıt raporu teslim edildi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), yerel ve yaygın basının temsilcileriyle gerçekleştirdiği Kâğıt Krizi Zirvesinde gündeme gelen önerilerle rapor hazırladı. Rapor, TGC Başkan Vekili Vahap Munyar tarafından İstanbul’da Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teslim edildi.

Haberin Devamı

TGC Yönetim Kurulu 11 Eylül’de İstanbul’da Basın Müzesi’nde yaygın ve yerel medyanın temsilcilerini toplayarak Gazetecilikte ve Yayıncılıkta Kâğıt Sorunu Zirvesi düzenledi. TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun başkanlık yaptığı ve Türk basının temsilcilerinin katıldığı zirvede kâğıt krizinin çözülmesi için gündeme gelen öneriler rapora dönüştürülerek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sunuldu. TGC Başkanı Turgay Olcayto ve TGC Başkan Vekili Vahap Munyar imzasıyla hazırlanan raporun giriş bölümünde şu bilgiler yer aldı:

Tamamı ithal

“Dövizdeki yükselme nedeniyle ithal edilen kâğıt fiyatlarında da önemli bir artış yaşanmıştır. Yaşanan maliyet artışları gazetelerin ve kitapların basılamaması gibi bir krize gidişi başlatmıştır. Türkiye’de sadece birinci hamur kâğıt üretilmekte, bu üretim de pazarın yüzde 3’üne denk gelmektedir. Gazete ile kitap kağıdının neredeyse tamamı ithal. Acil önlem alınamaz ise birçok gazete kapanacak.”