Herkese yeniden merhaba!

Yaz mevsimini çoğumuz seviyor olsakta güneş,deniz, havuz ve sık sık alınan duşlar sonucunda cildimiz, bacaklarımız ve hatta dudaklarımız bile bu duruma tepki göstererek kurumuş, nemini kaybetmiş ve bakımsız görünebilir. Sağlıkla parlayan ve pürüzsüz görünen bir ciltle ilgili bilmemiz gereken en önemli nokta düzenli yapılan peelingler, yani cildimizi ölü derilerden arındırmak ve nemlendirmektir. Bugün sizlerle yapımı oldukça kolay olan ve özellikle kahve tutkunlarının çok seveceğine emin olduğum bir peeling tarifi paylaşacağım.

Haberin Devamı

Hazırlayacağımız peeling için gerekli olan malzemeler çoğumuzun evinde bulunan yoksa bile kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve uygun fiyatlı malzemelerden oluşuyor. Kullanacağımız ürünler tamamen doğal olacağı için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

-Türk kahvesi

-Esmer şeker

-Beyaz şeker

-Zeytinyağı

-Sevdiğiniz aromatik birkaç aromatik yağ ekleyerek peelinginizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. (Ferahlık hissi için portakal yağı, güzel kokması için vanilya yağı, daha fazla nemlendirme için badem yağı gibi)

Yapılışına gelecek olursak, peelinginizi isterseniz tek kullanımlık isterseniz daha fazla ürün kullanarak birkaç kullanımlık hazırlayabilirsiniz. Ben bir defada hazırlayıp birkaç kez kullanmak istediğim için ölçüleri buna göre vereceğim. Bir kavanozun içine türk kahvesinden iki yemek kaşığı, esmer şeker ve beyaz şekerden birer yemek kaşığı, diğer yağlardan ise birer tatlı kaşığı koyarak karışımınızı elde edebilirsiniz. Yaptıktan sonra kıvamı çok katı olduysa dilediğiniz bir yağdan, çok sıvı olduysa biraz daha kahve ekleyebilirsiniz. Ölçülerin yarısını koyarak tek kullanımlık peeling elde eldebilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı duşta kese veya fırça yardımıyla tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz, haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Düzenli kullanım sonucunda cildinizdeki değişimi farkedeceksiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur,

Sevgiler.