SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kahve telvesi maskesi

Kahvenin kültürümüzde önemli bir yeri bulunmaktadır. Kız isteme törenlerinden kahve falına kadar birçok kullanım alanı olan kahvenin yeni bir kullanım alanı daha var. Kahve telvesinin cildimize faydaları nelerdir? Kahve telvesini nerelerde kullanabiliriz?

|

Kahvenin ana vatanı olan Güney Amerika ülkelerinde uzun yıllardır kullanılan kahve, ülkemizde yapılışı bakımından biraz daha farklıdır. En sağlıklı kısmı olan telvesini nerelerde kullanabiliriz? İşte haberimizin detaylar...

Kahve telvesinin faydaları nelerdir?

Genetik faktörlerden kaynaklanmayan gözaltı morluklarını giderir, cilde canlılık ve parlaklık vererek cildi sıkılaştırır. Cildinizi ölü derilerden arındırarak gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunu önler.

Kahve telvesi peelingi nasıl yapılır?

Her cildin haftada en az iki defa peelinge ihtiyacı vardır. Çünkü peeling cildi sıkılaştırıp temizleyerek ciltte akne, sivilce gibi sorunları önler.

Kahve telvesi içinde barındırdığı mineral ve vitaminlerle cildinizde doğal bir peeling etkisi yaratacaktır.

Kahve telvesi peelingi için malzemeler

1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı kahve telvesi

Kahve telvesi peelingi nasıl yapılır?

Kahve telvesi ve esmer şekeri karıştırın. Yüzünüze dairesel hareketlerle 15 dakika boyunca masaj yapın. Bu doğal maskeyi haftada en az 2 defa uygulayın. Eğer bir sağlık sorununuz varsa mutlaka doktorunuza danışın.

Kahve telvesini başka hangi alanlarda kullanabiliriz?

Ev kokusu

Kahve telvesini mumluğa koyup üzerine mum koyun. Mum yandıkça kokusu odanızı saracak.

Evcil hayvanlarınızı yıkayabilirsiniz

Evcil hayvanlarınızı yıkarken şampuanına biraz telve koyun. Bu pirelerden kurtaracak ve tüylerini yumuşak ve canlı yapacaktır.

Saçlarınızı yıkayabilirsiniz

Kahve telvesini kuru ve temiz saçınıza sürün 30 dakika bekledikten sonra yıkayın. Daha parlak ve güçlü saçlara kavuşacaksınız.

Gübre olarak kullanabilirsiniz

Kahve telvesini saksılarınızın dibine dökerseniz bitkilerinize nitrojen desteği sağlarsınız.

PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.