SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kaktüs inciri (Frenk yemişi) nedir? Kaktüs incirinin faydaları nelerdir?

Kaktüs inciri (frenk yemişi) son dönemde en çok merak edilen meyve türleri arasında yer alıyor. Anavatanı Güney Amerika olarak bilinen kaktüs meyvesi Türkiye'de de Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilebiliyor. İşte Kaktüs inciri'nin faydaları...

|

Kaktüs İnciri son zamanlarda en çok merak edilen meyve türleri arasında yer alıyor. Anavatanı Güney Amerika ülkesi Meksika olarak bilinse de Türkiye'de Akdeniz ve Ege kıyı sahil şeridinde de yetişebilmektedir. Bölgelerden de anlaşılacağı üzere Frenk yemişi olarak da bilinen Kaktüs İnciri sıcak ve kurak bölgelerde yetişen bir meyve türüdür. İşte Kaktüs İnciri'nin faydaları...

KAKTÜS İNCİRİ NEDİR?

Hint inciri (Opuntia ficus-indica), kaktüsgiller (Cactaceae) familyasında sınıflanan Opuntia cinsinin tipik türüdür. Türkçede bu kaktüs türü için frenk inciri, frenk yemişi, dikenli incir ya da halk ağzında kaynanadili adları da kullanılır.

5–10 cm uzunluğunda, kırmızı, sarı, turuncu renklerde kabuğu olan etli bir meyvedir.

Üzerinde çok sayıda diken bulunur. İçinde tohumları bulunur. Tatlı ve suludur. Yenilebilir. Ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. Akdeniz'de doğal olarak yetişir. Türkiye'de Batı ve Güney Anadolu'da bulunur.

KAKTÜS İNCİRİ'NİN FAYDALARI NELERDİR?

-C vitamini deposudur

-Güçlü bir antioksidan özelliği vardır

-Kas dokusunu güçlendirir

-Kolesterolün düşmesine yardımcıdır

-Antreman performansını artırır

-Cildi güzelleştirir

-Kırışıklıkları azaltır

-Göz altı şişliklerine iyi gelir

-Sindirim sistemi üzerinde faydalıdır

-Bağırsak faaliyetlerini düzenler

-Kabızlık sorununa iyi gelir

-Kırışıklıkları azaltır

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.