SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kakulenin bilinmeyen faydaları

Kakule, Eletteria cardamomum (cardamom, maton) adı ile bilinen ve Zingiberaceae ailesinden olan Güney Asya kökenli, çok yıllık, çalımsı bir bitkidir. Kakulenin sağlık açısından olağanüstü faydaları bulunmaktadır. Kakulenin faydalarını uzman diyetisyen Başak Öney açıkladı.

|

PembeNar Özel - Serpil Dokurel

Tatlımsı, aromatik, keskin, bir kokusu olup; yakıcı, acımsı, hoş bir lezzete sahiptir. Çin’de her derde deva olarak yaygın bir şekilde kullanılır.

Orta Doğu ülkelerinde ise kakule, kahve tohumu ile birlikte toz edilerek kakuleli kahve hazırlanmaktadır. Son yıllarda kakuleli kahve ülkemizde de yurtdışından ithal edilerek kafelerde yaygınlaşmaktadır.

Uzman Diyetisyen Başak Öney

Hazımsızlığı giderir

Genel olarak kakule; ağız kokusunu giderici, bulantı ve kusmayı kesici ve hazımsızlığı giderici olarak kullanılmaktadır.

Baş ağrısını giderir

Ayrıca kakulenin kas tutulmaları ve baş ağrısı üzerinde etkili olduğu da ileri sürülmektedir. İştah açıcı özelliği vardır.

Zencefillle beraber yerseniz...

Grip, astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında zencefille beraber tüketimi öksürük şikâyetini azaltır.

Tatlılara ya da süt, meyve suyu gibi içeceklere toz hali katılıp iştahsız çocuklar ve yetişkinlere önerilebilir.

Herhangi bir sağlık problemi olan bireylerin hekimlerine sormadan tüketmemesi gerekmektedir. Gebe ve emzikli bireylerin de tüketmesi önerilmemektedir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.