Ekonomi Kale’den sosyal girişimcilik ödülü

Kale’den sosyal girişimcilik ödülü

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka ortaklığında düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvurular alındı. Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerinin ödüllendirileceği programa başvurular 21 Eylül 2018 tarihine kadar yapıldı.

Kale’den sosyal girişimcilik ödülü

İkinci yılında ‘hayata değer’ temasıyla kurgulanan ve daha iyi bir gelecek için değer bilmek kadar değer katmanın da fark yaratacağına işaret eden programa üç kategoride başvuru yapıldı. Her bir kategori için ödül miktarı 50.000 TL olarak belirlendi. Seçici Kurul değerlendirmesinin 31 Ekim’de tamamlanmasının ardından, kazananlar 4 Aralık’ta düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak.

Haberin Devamı

‘Daha büyüteceğiz’

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Tüm hayatı boyunca insanı merkeze alan anlayışından hiç ödün vermeyen İbrahim Bodur’un izinde ilerlerken, yolculuğumuzu onun ilkeleri ışığında devam ettirmeye gayret ediyoruz. Bu nedenle, sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla başlattığımız İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü bizim için çok kıymetli. Bu gönül projesini ilerletmek ve büyütmek de en büyük isteğimiz” dedi.

Proje ortağı Ashoka’nın Türkiye Direktörü Zeynep Meydanoğlu ise, sosyal girişimcilerin Türkiye’de ve dünyada, eğitim, sağlık, çevre, insan hakları gibi birçok faklı alanda topluluklar üzerinde fark yarattıklarını vurguladı. Meydanoğlu, “Kale Grubu ortaklığıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Türkiye’nin sosyal girişimlerini daha bilinir hale getirmeyi, işlerinin sürekliliğini sağlamayı ve sosyal etkilerini artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dört bir köşesinde, sistematik etkiyi hedefleyen sosyal girişimcilerle tanıştığımız için heyecanlıyız“ dedi.