SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kalorifer peteklerini dekorasyonun bir parçası haline getirin

Bu yazımızda kalorifer peteklerini dekorasyonunuzun bir parçası haline getirmenizi sağlayacak pratik fikirleri sizler için derledik.

|

Ahşap dokunduğu her şeyi güzelleştirir

(Cool Radiators? It’s covered! / homify.com.tr)


Ahşabın zeminlerde, tavanlarda, mobilyalarda ve elbette aksesuarlarda kullanımına sık sık rastlıyoruz. Ancak burada ahşabın oldukça ilginç bir kullanımı denenmiş. Geniş bir kalorifer peteğine özel bir ahşap tasarımla adeta bir kamuflaj uygulanmış. Sonuç ise gerçekten görülmeye değer. Ahşabın dokunduğu her şeyi güzelleştirdiğine hiç şüphe yok. Bu tasarımı örnek alarak marangozunuza istediğiniz tarzda bir benzerini yaptırabilirsiniz.

Dekorasyona uydurmak


(Ethnic Chic / homify.com.tr)


Özel olarak bu iş için ahşap bir mobilya yaptırma şansınız yoksa, daha basit yöntemlerle peteklerinizi dekorasyona uydurmaya çalışabilirsiniz. Örneğin şömineyi andıran basit bir uygulama ile peteğinizi gizleyebilir, hatta bu alanı evinizin renkli bir bölümü haline getirebilirsiniz. Buna benzer bir uygulama ile aynı zamanda kalorifer peteğinizin üstü de aksesuarlar için bir raf haline gelecektir.

Kanepenin arkasına gizleyin

(Juicy Colors / homify.com.tr)

Kalorifer peteğiyle uğraşacak zamanınız ya da enerjiniz yoksa, kanepenizi peteğin önüne çekerek bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Petekle koltuk arasında belli bir boşluk bırakmayı da unutmayın. Sanılan aksine bu tarz bir yerleşim evinizin ısınma performansını etkilemez, zira kalorifer peteği bir televizyon gibi karşıdan izlenmesi gereken bir şey değildir.

Özel aranjmanlar


(The Cotswold Company / homify.com.tr)


Özellikle antre gibi alanlarda bulunan kalorifer petekleri için bu örnekteki gibi özel aranjmanlar yapmayı tercih edebilirsiniz. Bir komodin ya da şifonyer, küçük bir karatahta, birkaç parça aksesuar ve belki de taze çiçekler. Tüm bunlar peteği ilgi odağı olmaktan uzaklaştırdığı gibi antrenize hoş bir hava katacaktır.

Tek bir raf görüntüyü değiştirir

(House of Carvings / homify.com.tr)


Bazen ihtiyacınız olan yalnızca basit bir raftır. Kalorifer peteğinizle aynı boydaki bir rafı peteğin biraz üzerinde duvara monte ederek basit ama bir o kadar da hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu raf ufak tefek eşyalar için kullanılabileeği gibi, eğer varsa kedinizin favori keyif alanlarından biri olacağından da emin olabilirsiniz. Hatta birden fazla kediniz varsa, büyük ihtimalle bu sıcak ve rahat raf için rekabete tutuşacaklardır, size de bunu keyifle izlemesi kalacak elbette.

İlgiyi peteklerden uzaklaştırın

(Ploughcroft / homify.com.tr)


Kalorifer peteğinizi illa ki büsbütün kamufle etmeniz ya da bir şekilde gizlemeniz gerekmez. Kimi zaman ilgiyi başka bir yöne sevk etmek de yeterince etkili bir çözüm olabilir. Bu örnekte cam tablalı şık bir sepha görüyoruz. Kalorifer peteğine yakın boydaki bu sehpa, tam da peteğin önünde durmasına rağmen dikkatleri kendi üzerine çekerek kalorifer peteğinin ayrıksı bir görüntü yaratmasına engel oluyor. Bu oturma odasında tercih edilen renk paletinin de kalorifer peteği için doğal bir kamuflaj işlevi gördüğünü de ayrıca belirtelim.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.