Düzce Kalp Sağlına Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Kalp Sağlına Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

20.09.2018 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Kalp Sağlına Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

DÜZCE (AA) - Düzce'de sağlık çalışanları "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla, kalbin ritmini artırmak ve kalp hastalıklarına dikkat çekmek için farkındalık yürüyüşü yaptı.

Haberin Devamı

Akçakoca ilçesi Çuhallı Çarşısı'nda toplanan İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık çalışanları ve vatandaşlardan oluşan topluluk, ellerindeki pankartlarla Fedai Karabıyık parkına kadar yürüdü.

Düzce İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, burada AA muhabirine, Dünya Kalp Günü dolayısıyla Akçakoca'da yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Yürümenin kalp hastalıklarına iyi geldiğini belirten Özcan, "Dünya Kalp Günü 29 eylül de her sene kutlanıyor.Bu nedenle sağlıklı yaşam için önlemli aktivitelerimizden biri olan yürüyüş aktivitemizi yaptık. Katılan herkese teşekkür ederim. Düzce ve Akçakoca müdürlüğümüzce organize ettik. Ekibimizle beraber bu aktiviteyi yaptık." dedi.

- Kalbi yürüyüş korur

Ani ölüm nedenlerinin başında en önemli Kalp hastalığı olduğuna vurgu yapan Özcan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bulaşıcı olan hastalıklardaki ölüm nedenlerinin ilk sırasında kalp ve damar hastalıkları geliyor. Kalbimizi de koruyabilmemiz için en önemli aktivitemiz yürüyüştür. Biz bunu gerçekleştirdik ve tüm halkımıza da öneriyoruz. Bu amaçla buradaydık."

Yürüyüş sonunda katılanlara çeşitli broşürler dağıtıldı.