Kanser

Kanser

Son dakika kanser haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser haber sayfamızda...

Kanser

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 18.509 kanser haberi bulunmuştur.
Kanserle mücadele eden Tanyeli: Mutfak benim terapi alanım
Kanserle mücadele eden Tanyeli: Mutfak benim terapi alanım Geçtiğimiz sene kansere yakalanan Tanyeli, yakın dostları ve basın mensupları için iftar yemeği düzenledi. Muhabirlerle bir araya gelen ünlü isim, mutfağa girip yemek yaparak moralini yüksek tuttuğunu ve sağlığına kavuştuğunda bir yemek projesi içinde yer almak istediğini açıkladı.
29.03.2024 Cadde
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü
Fatih'i perişan etmişti, yeniden gündemde! Ağrıdan kıvrandırıyor: Görülme yaşı 20'lere düştü Aşırı et tüketiminin yol açtığı gut hastalığının 'saraylara lâyık bir hastalık' olarak tarihin tozlu sayfalarına karıştığını düşünüyorsanız yanıldınız. Beklenmeyen bir şekilde dünyadaki vaka sayısında yaşanan artış, uzmanları alarma geçirdi. Gençleri bile ağrıdan kıvrandıran hastalığın altında yatan sebep ise hem tanıdık hem de şaşırtıcı.
29.03.2024 Genel Sağlık
50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlem
50 yaş altına düştü! Kanserden korunmak için 7 önlem Günümüzde görülme sıklığı giderek artan kanserin 2030 yılında dünyada 26 milyon insanın daha kapısını çalacağı öngörülüyor. Bu yükselişin büyük ölçüde nüfus artışı ve yaşam süresinin uzaması nedeniyle yaşanacağı belirtiliyor. Üstelik eskiden ileri yaş hastalığı olarak bilinen kanser günümüzde genç yaş grubunu da tehdit ediyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, son yıllarda kanserin 50 yaş altındaki kişilerde görülme oranının 1990 yılına göre yüzde 80 oranında artış gösterdiği uyarısında bulunarak, kanserden korunmak için almanız gereken önlemleri açıkladı.
28.03.2024 Genel Sağlık
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var!
MS ile mücadele eden ünlü oyuncu açıkladı: Beynimde 30 lezyon var! ABD'li aktris Christina Applegate, üç sene önce MS (Multipl skleroz) hastalığına yakalandığını duyurmuştu. Hastalıkla mücadelesi devam eden ünlü isim, katıldığı bir programda beyninde 30 lezyon bulunduğunu açıkladı.
27.03.2024 Cadde
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş
Her dediği çıktı, akılalmaz kehanetler! Michio Kaku'dan 2124 kehanetleri: Yapay zeka, ölümsüzlük, nükleer savaş ABD’li fizikçi ve yazar Michio Kaku, kuantum çağının geleceğimiz konusunda belirleyici olacağını söylüyor.
27.03.2024 Dünya
Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizleri daha da yükselecek mi?
Bankada parası olanlar dikkat: Mevduat faizleri daha da yükselecek mi? Merkez Bankası'nın politika faizini artırmasının ardından bankalar mevduat faizlerinde artışa gitti. Peki mevduat faizlerindeki yükseliş yatırımcı tercihini nasıl etkiliyor. Borsa, altın ve dövizdeki para mevduata gider mi? Banka mevduat faizlerinde daha da yükselecek mi? Ekonomist Belgin Maviş merak edilenleri cevapladı.
27.03.2024 Ekonomi
50 yaş altında kanser artışı
50 yaş altında kanser artışı 42 yaşındaki Prenses Kate’in kanser tedavisi gördüğünü açıklamasının ardından 50 yaş altında kanser görülme oranının arttığı bildirildi.
27.03.2024 Dünya
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor! Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.
26.03.2024 Genel Sağlık
Kate Middleton'ın açıkladığı koruyucu kemoterapi nedir? 'Vücuttan temizliyor'
Kate Middleton'ın açıkladığı koruyucu kemoterapi nedir? 'Vücuttan temizliyor' Galler prensesi Kate Middleton yayımlanan videoyla birlikte kanser tedavisi gördüğünü duyurmuştu. Kanser teşhisiyle birlikte büyük bir şok yaşadığını da belirten Kate Middleton, geçirdiği zorlu ayların ardından 'koruyucu kemoterapi' adı verilen bir tedavi sürecine başladığını belirtti. Peki koruyucu kemoterapi nedir? Normal kanser tedavilerinden farkı var mı? İşte detaylar.
26.03.2024 Genel Sağlık
Özkan Uğur'un eşi ilk kez konuştu: MFÖ olarak sahneye çıktılar, medyadan öğrendim
Özkan Uğur'un eşi ilk kez konuştu: MFÖ olarak sahneye çıktılar, medyadan öğrendim Üç kez lenf kanserini yenen ancak hastalığı nükseden 'MFÖ' grubunun üyelerinden Özkan Uğur, geçtiğimiz temmuz ayında 69 yaşındayken yaşamını yitirmişti. Usta ismin eşi Aysun Aslan Uğur, acılı sürecin ardından ilk kez konuştu.
26.03.2024 Cadde
Kansere yakalandığını duyurmuştu! Kate Middleton ile Prens William'dan ortak açıklama
Kansere yakalandığını duyurmuştu! Kate Middleton ile Prens William'dan ortak açıklama Aylardır nerede olduğu merak edilen Galler Prensesi Kate Middleton, geçtiğimiz günlerde yayınladığı video mesaj ile kansere yakalandığını duyurmuştu. "Sağlık ekibim kemoterapi sürecinden geçmemi tavsiye etti ve şu anda bu tedavinin ilk aşamalarındayım" diyerek tedaviye başladığını söyleyen Prenses ile eşi Prens William adına ortak bir açıklama yayınlandı.
27.03.2024 Cadde
Tedavisi yok! Kedi tırmığı hastalığı uyarısı: Her yıl giderek artıyor
Tedavisi yok! Kedi tırmığı hastalığı uyarısı: Her yıl giderek artıyor Kedi tırmalaması sonucu ortaya çıkan kedi tırmığı hastalığı hakkında özellikle kanser ve HIV hastalarına uyarılarda bulunan Prof. Dr. Onur Başbuğ, bağışıklık sistemi zayıflamış veya tam olarak gelişmemiş bireylerde hastalığın ciddi şekilde seyredebileceğini söyledi.
25.03.2024 Haberler
Tedavisi yok! Kedi tırmığı hastalığı uyarısı: Her yıl giderek artıyor
Tedavisi yok! Kedi tırmığı hastalığı uyarısı: Her yıl giderek artıyor Kedi tırmalaması sonucu ortaya çıkan kedi tırmığı hastalığı hakkında özellikle kanser ve HIV hastalarına uyarılarda bulunan Prof. Dr. Onur Başbuğ, bağışıklık sistemi zayıflamış veya tam olarak gelişmemiş bireylerde hastalığın ciddi şekilde seyredebileceğini söyledi.
25.03.2024 Gündem
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’
Son araştırmayla ortaya çıkan gerçek! Kolon kanserine kahve ‘bariyeri’ Uluslararası bilimsel çalışmada, günde iki ila dört bardak kahve içen bağırsak kanseri hastalarında, hastalığın tekrarlama riskinin çok daha düşük olduğu belirlendi.
25.03.2024 Dünya
Dünyanın her yerinden yazdılar! 'Nazik mesajlarınız beni çok etkiledi’
Dünyanın her yerinden yazdılar! 'Nazik mesajlarınız beni çok etkiledi’ İngiltere Veliaht Prensi William’ın eşi Prenses Kate (42) cuma günü kanser tedavisi gördüğünü açıkladıktan sonra dünyanın her yerinden şifa dileyen mesajlar aldı.
25.03.2024 Dünya
Shannen Doherty'den Kate Middleton'a 'kanser' açıklaması sonrası destek!
Shannen Doherty'den Kate Middleton'a 'kanser' açıklaması sonrası destek! Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisinin ardından Şubat sonunda önleyici kemoterapiye başladığını açıklamıştı. Sosyal medyada videolu açıklamanın yalan olduğu, görüntüdeki kişinin Kate olmadığı, devreye yapay zekanın girdiği söylenmeye başlamıştı. Tüm bunların ardından uzun süredir kanser tedavisi gören Shannen Doherty'den, Middleton'a destek geldi.
24.03.2024 Cadde
Prenses Kate’e ‘ilaç’ gibi destek
Prenses Kate’e ‘ilaç’ gibi destek Kanser tedavisi gördüğünü açıklayan İngiliz Prenses Kate’e kraliyetten, halktan ve dünyadan şifa dileyen mesajlar gönderilmesi moralini yükseltti.
24.03.2024 Dünya
Biden hükümetin kapanmasını önleyen tasarıyı imzaladı
Biden hükümetin kapanmasını önleyen tasarıyı imzaladı ABD Başkanı Joe Biden, ABD Senatosu’nun bugün erken saatlerde onayladığı 1,2 trilyon dolarlık harcama paketini imzalayarak hükümetin kapanmasını önledi.
23.03.2024 Dünya
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor?
Kate Middleton’ın kanser teşhisi hakkında neler biliniyor? Galler Prensesi Kate Middleton, kanser teşhisinin ardından Şubat sonunda önleyici kemoterapiye başladığını açıkladı.
23.03.2024 Dünya
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı
2 aylıkken teşhis konuldu! Minik İkra'nın annesinden yardım çağrısı Antalya’da 2 aylıkken Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi koyulan ve annesinden yarı uyumlu ilik nakledilen İkra Öner'in (2) vücudu, nakli reddetti. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren kızının her gün granülosit kana ihtiyacı olduğunu söyleyen Büşra Öner, “A pozitif granülosit kan arıyorum" dedi.
23.03.2024 Gündem
Hedef kanseri % 90 önlemek
Hedef kanseri % 90 önlemek İngiliz bilim insanları, akciğer kanserini durdurmak için bağışıklık sistemini harekete geçiren, tedavi amaçlı ‘LungVax’ adı verilen aşı üzerinde çalışıyor. Aşı ile kanserin yüzde 90 önlenmesi hedefleniyor.
23.03.2024 Dünya
Kalın bağırsak kanserinde işlenmiş gıdanın rolü büyük
Kalın bağırsak kanserinde işlenmiş gıdanın rolü büyük Türk Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulundu.
23.03.2024 Gündem
AK Parti anayasa için muhalefet turuna çıkacak
AK Parti anayasa için muhalefet turuna çıkacak AK Parti, yeni anayasa çalışmalarına 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin hemen ardından start vermeye hazırlanıyor.
23.03.2024 Gündem
‘Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor’
‘Türkiye nüfusu giderek yaşlanıyor’ Türkiye’nin ilk Yaşlı Profili Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Aile Bakanı Göktaş, her 4 haneden 1’inde en az bir yaşlı bulunduğunu ve Türkiye nüfusunun yaşlandığını açıkladı.
23.03.2024 Eğitim
Napolyon'un gözde komutanıydı, 'Kürt Süleyman' öldürdü! Başını kesip müzeye koydular
Napolyon'un gözde komutanıydı, 'Kürt Süleyman' öldürdü! Başını kesip müzeye koydular Süleyman el-Halebi, Kürt kökenli bir Osmanlı vatandaşıydı. Ancak bugün kafatası Paris'te İnsan Müzesi'nde sergileniyor. Peki El-Ezher Üniversitesi'nde İslami ilimler okuyan bu genç âlim, Napolyon'un en güvendiği komutanını nasıl öldürmüştü? İşte tüm detaylarıyla Süleyman el-Halebi'nin hikâyesi.
23.03.2024 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kanser ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.