Kanser Türleri

Kanser Türleri

Son dakika kanser türleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser türleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser türleri haber sayfamızda...

Kanser Türleri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 689 kanser türleri haberi bulunmuştur.
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat!
Kolon kanserine karşı beslenmeye dikkat! Mart ayı, kolorektal kanser farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, ülkemizde kolorektal kanser türleri hem erkeklerde hem de kadınlarda ilk üçte yer alıyor. En basit korunma yolu ise; sağlıklı beslenme, obeziteyle mücadele ve egzersiz yapmaktan geçiyor.
16.03.2024 Pazar
Çocukluk çağı kanserlerine dikkat! Bu belirtiler kanserin habericisi olabilir
Çocukluk çağı kanserlerine dikkat! Bu belirtiler kanserin habericisi olabilir Kanser teşhisleri, özellikle hasta birey çocuk olduğunda özellikle üzücüdür. Çocuklarda ve ergenlerde nadir görülen kanser türleri bir milyonda 110-150 arasında görülüyor. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Dr. Fikret Asarcıklı, çocukluk çağında gelişen kanserleri ve belirtilerini anlattı.
7.03.2024 Çocuk Sağlığı
Yemek yediğiniz anlara dikkat! Kanser böyle belirti veriyor, 3 haftayı geçerse kritik
Yemek yediğiniz anlara dikkat! Kanser böyle belirti veriyor, 3 haftayı geçerse kritik Araştırmalar, 200'den fazla farklı kanser türü olduğunu ancak bazılarının diğerlerinden daha belirgin belirtileri olduğunu söylüyor. Bazı kanser çeşitlerini yemek yerken bile fark edebilirsiniz. İşte detaylar.
2.03.2024 Genel Sağlık
Kansere karşı hangi testler yapılmalı?
Kansere karşı hangi testler yapılmalı? ‘Kanser’ kelimesi dahi korkutucu olsa da erken teşhis ile pek çok kanser türü öldürücü olmaktan çıkıyor. Siz de yıllık sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin.
4.02.2024 Gündem
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor
Baş boyun kanserleri erkekleri vuruyor Baş ve boyunun herhangi bir kesiminde genellikle ağrısız ve gittikçe büyüyen şişlikler, ağız içinde, dilde veya dudakta iyileşmeyen yaralarla belirti veren baş boyun kanserleri en sık erkeklerde görülüyor. Erken teşhis edildiğinde yaşam oranı yükselirken yayılım engelleniyor.
3.02.2024 Pazar
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı'
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı' Nefes alamıyor, hatta yutkunamıyordu. Aylarca süren öksürük nöbetlerinin sonunda ağzından kan geldi ve soluğu doktorda aldı. İlk yapılan testlerde her şey oldukça normaldi, ta ki tomografi çekilene kadar... Öksürük sayesinde kansere yakalandığını öğrenen kadının başına gelenler aslında herkes için alarm niteliğinde.
6.12.2023 Genel Sağlık
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor
İşlenmiş gıda tüketimi kanser riskini artırıyor İngiltere'deki Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan araştırmada, 450 bin 111 kişiden elde edilen veriler analiz edilerek, ultra işlenmiş gıdaların (UPF) tüketiminin üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırdığı tespit edildi.
4.12.2023 Dünya
Pankreas kanserinde ameliyat şart! Önemsiz zannediliyor ama sinsice ilerliyor
Pankreas kanserinde ameliyat şart! Önemsiz zannediliyor ama sinsice ilerliyor Pankreas kanseri günümüzde ölüme en sık neden olan kanser türleri arasında 4'üncü sırada yer alıyor. Yapılan araştırmalar, 2030 yılı itibarıyla cinsiyet ayrımı olmaksızın pankreas kanserinin en sık görülecek olan 2'nci kanser türü olacağını ortaya koyuyor. Peki pankreas kanserine karşı neden dikkatli olunmalı ya da neler yapılmalı? Prof. Dr. Mert Erkan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
2.12.2023 Genel Sağlık
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi Sağlık Bakanı Koca, meme kanserinin tüm kanser türleri arasında birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Yanlış beslenme ve kilonun artışı tetiklediğini söyleyen uzmanlar, meme kanseri görülme yaşının 40’ın altına düştüğünü bildirdi.
13.10.2023 Gündem
İki tür bulaşıcı kanser keşfedildi! Sessizce yayılıyor
İki tür bulaşıcı kanser keşfedildi! Sessizce yayılıyor Kanser ile ilgili araştırmalar, teşhis ve tedavi yöntemleri bilim insanlarının odak noktasında olurken yeni bir araştırma hayvanlar aleminde virüs gibi yayılan bulaşıcı kanser tespit edildi.
11.10.2023 Gündem
Türkiye'de Avrupa'dan daha fazla! 'Obezite ameliyatı estetik ameliyat gibi değil'
Türkiye'de Avrupa'dan daha fazla! 'Obezite ameliyatı estetik ameliyat gibi değil' Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi haline gelen obezite ile mücadele etmenin ameliyat dahil birçok farklı yolu var. Uzmanlar, obeziteden muzdarip kişilerin ameliyat kararından önce ameliyatsız yöntemleri denemeleri konusunda uyarıyor.
6.10.2023 Genel Sağlık
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35... Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
14.09.2023 Gündem
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? Sağlıklı bir ömrün anahtarı; kalp ve damar sağlığınızı korumaktan geçiyor. Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
2.09.2023 Pazar
41 yeni gen keşfedildi: Y eşey kromozomunun haritası çıkarıldı
41 yeni gen keşfedildi: Y eşey kromozomunun haritası çıkarıldı ABD’deki Ulusal İnsan Genom Araştırma Enstitüsü adına Telomere-to-Telomere (T2T) Konsorsiyumu’ndan araştırmacılar, sağlıklı bir bireyde bulunan 23 çift kromozomdan sadece erkeklerde bulunan Y eşey kromozomunun haritalandırmasını tamamladı.
26.08.2023 Dünya
Göğüs ağrısı deyip geçmeyin! ‘Pek çok sağlık sorununun habercisi’
Göğüs ağrısı deyip geçmeyin! ‘Pek çok sağlık sorununun habercisi’ Göğüs ağrısının önemli bir belirti olduğunu ve farklı sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Merih Balıoğlu, kas ve iskelet sisteminden kalp hastalıklarına kadar birçok sorunla ilişkisi olabilen bu ağrılarla ilgili merak edilenlere açıklık getirdi.
23.08.2023 Genel Sağlık
Sağlık için günde 4 bin adım ideal
Sağlık için günde 4 bin adım ideal Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
10.08.2023 Genel Sağlık
2 yemek kaşığından az olmamalı! 'Dışarıya çıkmadan 30 dakika önce sürün'
2 yemek kaşığından az olmamalı! 'Dışarıya çıkmadan 30 dakika önce sürün' Cilt kanseri, günümüzde sık görülen kanser türlerinden biri. Özellikle sıcak havalarda güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın olumsuz yönde etkilediği ve önemli bir risk faktörü oluşturduğu bu kanser türünde güneşten korunma yöntemleri hayati rol üstleniyor. Peki cilt kanserinden korunmak için nelere dikkat edilmeli? İşte özellikle güneşli havalarda yapılması gerekenler.
30.07.2023 Genel Sağlık
Bu mucizeyi arılar üretiyor! Kanser ve lösemi tedavisinde kullanılıyor
Bu mucizeyi arılar üretiyor! Kanser ve lösemi tedavisinde kullanılıyor Kanser ve lösemi günümüzün en büyük hastalıkları içerisinde yer almaktadır. Ölümcül olan bu hastalıklara karşı arıların ürettiği bir madde işe yarıyor. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
29.07.2023 Alternatif Tıp
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladı
3 bin 500 yıl önce Mısır topraklarında yayıldı! Uzmanlar asırlık soruyu yanıtladı Kovid-19 virüsüne karşı aşı geliştiren ve Türkiye'deki kamuoyunun Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in çalışmaları sayesinde daha yakından tanıdığı BionTech firmasının kanser aşısına yönelik deneylere başlaması birçok kişinin aklına "Yoksa kanser insan eliyle ortaya çıkarılmış bir hastalık mı?" sorusunu getirdi. Peki bu iddia gerçekten doğru olabilir mi? Kanser hastalığı gerçekten de insan eliyle ortaya çıkan bir rahatsızlık mı? Uzmanlar bu iddialara son noktayı koydu.
28.07.2023 Gündem
Bu kanser türü öyle sinsi ilerliyor ki! Anlayamadığınız kilo kaybı varsa…
Bu kanser türü öyle sinsi ilerliyor ki! Anlayamadığınız kilo kaybı varsa… Hücre yapısında değişikliğe sebep olarak kanser hücresine dönüşmesine neden olan şartlar oluştuğunda, hücrelerden herhangi birinde kanser başlayabilir. Ancak bu şartların oluşması genellikle uzun yıllar aldığından ya da yaşlanmış doku ortamında daha rahat olduğundan kanser hastalığı genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkar. Ancak bazı türleri var ki. Öyle sinsi ilerliyor ve neredeyse hiçbir belirti vermiyor. Sinsice ilerleyen bu kanser türü nedir? Nasıl anlaşılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
28.07.2023 Genel Sağlık
Cilt kanserine dair hayati öneme sahip 6 doğru! 'Güneş koruyucu engellemez'
Cilt kanserine dair hayati öneme sahip 6 doğru! 'Güneş koruyucu engellemez' Cilt hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalması sonucu ortaya çıkan cilt kanserini tetikleyen birçok faktör bulunuyor. Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, cilt kanseri hakkında doğru bilinen yanlışları tek tek sıraladı ve önemli uyarılarda bulundu.
21.07.2023 Genel Sağlık
Boy Kilo Endeksiniz Normalin Dışındaysa Bu Rahatsızlıklar Sizi Bekliyor Olabilir
Boy Kilo Endeksiniz Normalin Dışındaysa Bu Rahatsızlıklar Sizi Bekliyor Olabilir Obezite prevalansı ve obeziteye bağlı hastalık yükleri dünya çapında artmaktadır. DSÖ, küresel olarak 650 milyondan fazla obezite hastası olduğunu tahmin etmektedir. Büyük gözlemsel çalışmalara göre obezite, hastalıksız yaşamda 3-8 yıllık bir azalma ile ilişkilidir ve sağlıklı kilolu kişilerle karşılaştırıldığında yaklaşık 1,3 kat fazla erken ölüm riski vardır. Obeziteden ve getirdiği hastalıklardan kurtulmak için en başta Vücut Kitle Endeksini bilmek gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
20.07.2023 Genel Sağlık
2040’ta vaka sayısı 30 milyona çıkacak
2040’ta vaka sayısı 30 milyona çıkacak Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ile birlikte Türkiye’deki kanser çalışmaları konusunda faaliyet yürüten Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği 4 Şubat Dünya Kanser Günü çerçevesinde basın toplantısı düzenledi.
4.02.2023 Gündem
Alzheimer geni ne kadar riskli?
Alzheimer geni ne kadar riskli? Oyuncu Chris Hemsworth’le gündeme gelen Alzheimer genini taşımak gelecekte hastalığın gelişmesiyle ne kadar ilişkili? Genetik testler bize bu konuda ne kadar bilgi sağlayabilir?
27.11.2022 Pazar
Teo’dan kanser hastalarına terapi desteği
Teo’dan kanser hastalarına terapi desteği Dünyada da örnekleri bulunan, kanser hastalarına yönelik “terapi köpeği desteği”, İstanbul’da iki hastanede pilot olarak uygulanmaya başladı. Projede başarı elde edilirse Türkiye’nin dört bir yanında pek çok köpek, terapi köpeği olarak eğitilecek.
6.11.2022 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Türleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.