Ekonomi Kanuni yeniden üretime giriyor

Kanuni yeniden üretime giriyor

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünya motosiklet devi Bajaj’ın Türkiye Distribütörü de olan Kuralkan Bilişim Otomotiv A.Ş., satış ve pazarlamanın internet üzerinden yapılacağı ‘yeni iş modelini’ devreye aldı. Kuralkan ayrıca, Kanuni modelin üretimine 3 yıl aradan sonra yeniden başlarken, 60 bin metrekarelik fabrikasında motosiklet ‘Kanuni ve Bajaj’ın’ 11 farklı modelini üretecek.

Kanuni yeniden üretime giriyor

Son dönemde motosiklet sektöründe daralmaların yaşandığını ve satışların önemli oranda gerilediğini kaydeden Kuralkan A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, “Bu durum bizleri ve bayilerimizi zorlamaktaydı. Ürüne yatırım yapan ancak bu ürünü satamadığında yapmış olduğu yatırım nedeniyle büyük kayıplar yaşayan bayilerimiz için bir çözüm bulma yoluna gittik. Yeni iş modelimiz ‘On-line e-Kuralkan’’ satış sistemini hayata geçirdik” dedi.

Haberin Devamı

Ata, yeni sistem ile tüketicilerin satın almak istedikleri motosiklet siparişini on-line olarak e-Kuralkan’a vereceklerini ve teslimatların bayiler kanalıyla gerçekleşeceğini belirtti. 2 yıl içinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde yeni showroomlar da açacaklarını belirten Ata, ayda 5 bin adetlik motosiklet üretme kapasitesine sahip tesisi yeniden ekonomiye kazandırdıklarını da söyledi.