Kapalı Teknik Rinoplasti

İnsanlar yüzlerinde ya da vücutlarının herhangi bir yerinde beğenmedikleri yerlerin daha güzel gözükmeleri amacıyla estetik operasyonlar geçiriyorlar. Bu estetik operasyonların en çok yapıldığı organların başından burun gelmektedir. Burun insan yüzünde en çok göz önünde bulunan ve dikkat çeken bir organdır.

Neden Burun Estetiği Yapılır?

Sağlık problemleri ya da estetik olarak daha güzel gözükmek amacıyla yaptırılan rinoplasti yani burun estetiği operasyonları gelişen teknolojik imkanlar ve geliştirilen tıbbi yöntemler ile daha az acılı, ağrılı ve en önemlisi olan herhangi bir izi bırakılmadan gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Kapalı Burun Estetiği

Kapalı rinoplasti ya da bilinen diğer adıylakapalı teknik burun estetiği hastalar estetik ameliyat isteyen hastalar tarafından özellikle istenmektedir. Kapalı burun estetiğinin tercih edilmesinin en büyük sebebi operasyon sonrası iz kalmaması ve daha doğal bir görünüm sağlanmasıdır.

Neden Kapalı Rinoplasti?

Kapalı rinoplasti operasyonunun en büyük avantajı operasyonsan sonra herhangi bir cerrahi müdahale izinin kalmamasıdır. Burnun iç dokusu (burun mukozası) üzerinden yürütülen cerrahi müdahalede burun kas ve bağ dokusuna müdahalede bulunulmayacağı için hızlı ödem atma, hızlı iyileşme ve çok daha doğal bir burun yapısı elde edilir.

Operasyon Sonrası Hiçbir İz Kalmaz

Sağ ve sol burun deliklerini birbirinden ayıran kolimella adı verilen cilt bölgesinde kesinlikle iz bırakacak bir kesik ya da çizik oluşmamaktadır. Burun içerisinden açılan küçük delikler ile gerçekleştirilen operasyon hiçbir şekilde dışarıdan kesik ya da dikiş işlemine ihtiyaç duymamaktadır. Açık burun ameliyatlarında olan dikişlerin atması ya da enfeksiyon kapma gibi riskler, kapalı ameliyat ile tamamen yok edilmektedir. Operasyon sırasında burnun ön kısmının kesilmemesi anatomik bütünlüğün korunmasını sağlamaktadır.

Çok Daha Hızlı Bir İyileşme Süreci

Kapalı rinoplasti operasyonları sonrasında açık operasyona göre çok daha hızlı bir iyileşme seyri gözlenir. Burun dışında hiçbir dikiş yokken, burun içerisine kullanılan ve kendiliğinden eriyen dikiş ile dikiş aldırma derdi yok olmaktadır. Çok daha çabuk yok olan ödem sayesinde operasyon geçiren kişi yaklaşık 1 hafta sürede günlük yaşantısına dönebilmektedir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Önder Akdeniz

Web Sitesi

Instagram

Facebook