Kapuska tarifi

Kış mevsiminde sık sık sofralarımızda yer verdiğimiz beyaz lahananın en güzel ve en sağlıklı yemeklerinden birisi: Kapuska tarifi...

01.02.2016 Pazartesi Güncelleme : 01.02.2016-10:01 Pazartesi
Kapuska malzemeleri:
 
Yarım lahana
1 çay bardağı pirinç
2 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
1 soğan
Tuz
Karabiber
 
Kapuska yapılışı:
 
İnce ince kıydığınız soğanları sıvıyağda kavurun. Doğradığınız lahanaları da ekleyip kavurmaya devam edin. Lahanalar suyunu çekince pirinç, sıcak suda ezilmiş salça, tuz, karabiber ve lahanaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
 
Afiyet olsun!