Siyaset Kara unsurları devreye girecek

Kara unsurları devreye girecek

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım MHP lideri Bahçeli ile Afrin’i görüştü. Zeytin Dalı Harekâtı hakkında Bahçeli’yi bilgilendiren Yıldırım, “Hedeflerin tamamına yakınını tahrip eden hava kuvvetleri üslerine döndü. Gelişmelere göre kara unsurlarımız gerekli faaliyetleri icra edecek” dedi.

Kara unsurları devreye girecek

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek, Zeytin Dalı harekâtı konusunda bilgi verdi. Görüşmenin ardından Yıldırım, “Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Ayrıca yarın (bugün) itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün 21.00 sıralarında Çankaya Köşkü’nde Bahçeli ile bir araya geldi. Yıldırım, Bahçeli’ye Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatı konusunda bilgi paylaşımında bulundu. Yıldırım ve Bahçeli 30 dakika süren görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, şunları kaydetti:

‘Hedef terörü bitirmek’

KARA UNSURLARI FAALİYETE GEÇECEK: Belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşiyle alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın (bugün) itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Bu operasyonda silahlı kuvvetlerin, mehmetçiğin yanı sıra ÖSO’dan da katılanlar vardır.

Haberin Devamı

HEDEF ZULÜMDEN KURTARMAK: Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızdan, Suriye’nin kuzey batısından, Afrin’den son 3 yıl içinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmak, bunun yanı sıra da Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin terör örgütlerinin baskısından, zulmünden kurtarmak bu harekatın önemli hedeflerinden bir tanesidir.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Bu önemli faaliyetin ne olduğunu, yapılan çalışmaları Sayın Devlet Bahçeli’ye anlatma imkanımız oldu. Kendisine bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz. Sayın Bahçeli mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır anlayışıyla bugüne kadar ülkemizin birliği beraberliği konusunda her zamanki gibi duruşunu göstermektedir. Kendisine milletimiz adına teşekkür ediyoruz, partimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah mehmetçiğin, askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun, Allah güçlerini kuvvetlerini artırsın. Oradaki binlerce kahramanımız şunu bilmelidir ki; 80 milyon milletin desteği, duası onların arkasındadır.

‘GEREĞİNİ YAPIYORUZ’

Partisinin Zonguldak ve Bilecik il kongrelerine katılan Başbakan Yıldırım, şu mesajları verdi: Afrin’e ilişkin, “Bu operasyonun amacı bu alçakların bölgede yaptığı zulmü ortadan kaldırmak, ayrıca Fırat Kalkanı bölgesinden ve Afrin’den bölgemize yönelik terör saldırılarını da tamamen sonlandırmaktır. Türkiye terör örgütlerine pabuç bırakır mı? Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gereğini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sınırlarımızın dışında hiçbir terör oluşumuna müsaade etmeyeceğiz. Şu an kahraman silahlı kuvvetlerimiz Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türk, Türkmenlere zulmeden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah, Mehmetçik’in, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Haberin Devamı

Operasyon tarihe geçecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şunları söyledi:

ADI DAHİ ANLAMLI: Sayın Başbakanım, öncelikle Afrin’e yönelik Zeytin Dalı operasyonunun, milletimize, devletimize, hayırlara vesiyle olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit, çok önemli bir operasyondur. Adı dahi anlamlıdır, kapsamı dahi anlamlıdır. Böyle bir operasyonun bu ana kadar geçen süresi içerisinden zatıalinizin muhalefet partilerini bilgilendirme nezaketiniz bizleri memnun etmiştir.
TARİHE GEÇECEK: Çok önemli istikrarlı bir karar süreciyle, bir yönüyle diplomasi, bir yönüyle silahlı kuvvetler, bir yönüyle de kamuoyunun oluşturulması konusunda iyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkat çekmektedir. Milletimiz bunu anlayacaktır. Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilmesi noktasındaki çabalara karşı da bir yol gösterici aydınlatıcı bir operasyon olarak tarihe geçecektir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NU ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak Afrin’e düzenlenen “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin kendisine bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, Almanya’da bulunan Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Görüşmede Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Başbakan Yıldırım’ın, Kılıçdaroğlu ile Türkiye’ye döndükten sonra yüz yüze bir görüşme de yapacağı bildirildi.