Geri Dön

Karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası tarifi Karadeniz yöresine ait yöresel çorba tariflerindendir. Karalahana çorbası tarifi, yapımı oldukça kolay ve sağlıklı bir çorba tarifidir. Karalâhana çorbası tarifini denemenize rağmen bir türlü kıvamını tutturamıyorsanız birazdan vereceğimiz karalahana çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Karalahana çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 demet karalahana
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 3 çorba kaşığı mısır yarması
- 3 çorba kaşığı mısır unu
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı iç yağ
- Tuz

Karalahana Çorbası Nasıl Yapılır?

1- 1 demet karalahanayı kesin. Tencereye sıcak suyu alın.

2- Üzerine karalahanayı ilave edin ve haşlayın. Tencereye soğanı ve sarımsağı ilave edin ve kavurun . Üzerine domates ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin .

3- Daha sonra üzerine haşlanmış barbunya ve mısır yarması ilave edin. Haşlanan karalahanayı ilave edin. Daha sonra mısır unu soğuk su ile açın ve mısır ununu tencereye ilave edin .

4- Daha sonra tencereye iç yağı ,sıcak su tuz, pul biber ilave edin ve çorbayı pişirin .

Karalahana çorbasının faydaları

Karalahana çorbasının sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Antibakteriyel özelliktedir
Karalahana çorbası antibakteriyel özelliği sayesinde kışın sizi enfeksiyonel hastalıklara karşı korur. Grip ve çeşitli salgın hastalıkların gelişmesine engel olur.

Kanseri önler
Karalahana, vücutta oluşacak serbest radikallerin gelişmesini önlemeye yardımcı olmaktadır. Karalahana çorbasının kanser hastalıklarının gelişmesine engel olduğu bilinmektedir.

C vitamini kaynağıdır
Karalahana çorbasını tüketmek günlük C vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaya yardımcı olmaktadır.

Bağışıklığı güçlendirir
Karalahana çorbası, içerdiği yüksek miktardaki C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizin yükselmesine yardımcı olmaktadır.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber