Geri Dön

Karalahana yemeği tarifi

Karalahana yemeği kışın en çok tüketilen ve sağlıklı olan yemeklerden bir tanesidir. Giresun yöresine ait olan karalâhana yemeği tarifini öğrendikten sonra bir daha hep yapmak isteyeceksiniz. C vitamini kaynağı olan karalahana yemeği tarifi ile kış sofralarınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte karalahana yemeği tarifi…

Karalahana yemeği tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bağ karalahana
4 adet havuç
1 kase konserve mısır
1 kase haşlanmış fasulye
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet kurutulmuş biber
3 çorba kaşığı mısır unu

Karalahana Yemeği Nasıl Yapılır?

Karalahana yemeği genellikle çok fazla tercih edilmese de dolması çok fazla yapılır ve sevilerek tüketilir. Ancak karalahana yemeği tarifi, karalahana dolması kadar lezzetli bir tariftir. Giresun yöresine ait olan bu tarif sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Karalahana yemeği hazırlayarak hem sağlıklı beslenmiş olursunuz hem de kışın sofralarınıza lezzet katarsınız.

 

1. adım: Karalâhanalar ıspanak gibi haşlandığında eriyeceği için iri iri doğranması gerekir.

2. adım: Bu nedenden dolayı karalâhanaları iri parçalar halinde doğrayın ve iyice soğuk suyun içerisinde yıkayın.

3.adım: Daha sonra havuçları yıkayıp, küp küp doğrayın. Tencerenin içerisine sıvı yağı salçayı ve lahanaları ekleyerek karıştırın.

4. adım: Lahanalar suyunu salmaya başladığında içerisine mısır unu ve konserve mısır harç tüm malzemeleri ilave edin.

5. adım: Malzemelerin üzerini geçecek şekilde su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine mısır ununu ve konserve mısırı ilave ederek 10 dk daha pişirmeye bırakın.

Bir taşım kaynadıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan karalahana yemeği sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Karalahana yemeği severlerden değilseniz, birazdan sayacağımız faydalardan sonra kışın karalahana yemeğini sofranızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

İşte karalahana yemeğinin faydaları

Vitamin deposu

C vitamininden zengin olup, A, B, E vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum, bakır ve demir minerallerini de bol miktarda içerir.

Kanserden korur

Kalp hastalığı, katarakt ve çeşitli kanserlere karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kasları onarır.

Kansızlığı önler

Kırmızı kan hücre yapımına katkıda bulunarak kansızlığı önler.

Bağışıklığı güçlendirir

Karalahanayı kışın tüketmek bağışıklığı güçlendirerek vücudunuza hastalık girmesinin engellenmesine yardımcı olur.

Yaşlanmayı geciktirir

Antioksidan özelliğiyle cilt sağlığını koruyarak erken yaşlanmayı önler. Yaraların iyileşmesini kolaylaştırır. Kırışıklığa, deride renk değişikliklerine ve noktalara sebep olan serbest radikalleri önleyici özelliktedir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber