Karbondioksit

Karbondioksit

Son dakika karbondioksit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karbondioksit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karbondioksit haber sayfamızda...

Karbondioksit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.218 karbondioksit haberi bulunmuştur.
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi
Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar
İran'ın İsrail'e saldırısını da bildi! Vanga’nın ‘Tüyler ürpertici’ kehanetleri: Büyük felaketin konumunu yazdılar Yıllar önce yaptığı kehanetlerle adeta geleceği tek tek bilen ünlü Kahin Baba Vanga'nın İran'ın İsrail'e saldıracağını da bildiği ortaya çıktı. Vanga'nın 2024 yılı için yaptığı ve 'Büyük felaket' için yaptığı kehanetler ise dünyada ses getirdi.
16.04.2024 Dünya
Blucinin ‘hızlı’sı havayı bozuyor
Blucinin ‘hızlı’sı havayı bozuyor “Hızlı moda” ürünü bir blucin pantolonu bir kez bile giymenin, 2.5 kilo karbondioksit salınımına neden olarak havayı kirlettiği bildirildi.
14.04.2024 Dünya
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’
Korkutan tablo! ‘Dünya’nın ateşi düşmezse yandık’ Avrupa Birliği (AB) iklim ajansı Copernicus, Mart ayında küresel hava sıcaklığında yeni bir aylık rekor kırıldığını, böylece dünyada art arda 10 ay sıcaklık rekoru kaydedildiğini açıkladı.
10.04.2024 Dünya
Alman Posta İdaresi mektup göndermek için iç hat uçuşlarını kullanmayı bıraktı
Alman Posta İdaresi mektup göndermek için iç hat uçuşlarını kullanmayı bıraktı Alman Posta İdaresi, 63 yıllık uçakla posta taşıma uygulamasına son noktayı koydu. Bu adımla karbondioksit emisyonunun yüzde 80 oranında düşeceği öngörülüyor.
3.04.2024 Dünya
İklim değişikliği sebzeleri de bozdu: Ne tadı kaldı ne tuzu
İklim değişikliği sebzeleri de bozdu: Ne tadı kaldı ne tuzu ABD’de Teksas Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının 2004’te yaptığı araştırmada 20. yüzyılın ortaları ve sonları arasında çoğu sebze olmak üzere 43 gıdanın besin değerinde belirgin bir azalma olduğu bulunmuştu.
30.03.2024 Dünya
Akkuyu’da B planı! 'Başka ülkelere yönlendirmeye hazırız'
Akkuyu’da B planı! 'Başka ülkelere yönlendirmeye hazırız' Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Buzulların erimesi daha da hızlandı
Buzulların erimesi daha da hızlandı Dünya Meteoroloji Örgütü’nce hazırlanan Küresel İklimin Durumu raporuna göre, 174 yıllık gözlemsel kayıtlara göre açık ara farkla en sıcak yıl olan 2023’te birçok alanda yeni rekorlar kırıldı.
21.03.2024 Dünya
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz
Carsten Knobel: Sürdürülebilirlik hedeflerimiz için durmaksızın çalışıyoruz Yapıştırıcı Teknolojileri ve Tüketici Markaları alanında faaliyet gösteren Henkel, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Şirketin CEO’su Carsten Knobel, “Sürdürülebilirlik hedeflerimizi hayata geçirmek için durmaksızın çalışıyoruz” diye konuştu.
20.03.2024 Ekonomi
Karbon-nötr üretim atağı
Karbon-nötr üretim atağı Henkel üretimdeki toplam karbondioksit salınımlarını metrik ton ürün başına yüzde 61 azaltırken, yenilenebilir kaynaklardan satın aldığı elektriğin payını da yüzde 89 seviyesine çıkardığını duyurdu.
16.03.2024 Ekonomi
Son dakika: Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Yalandan başka bir şey yok, yaptıklarımıza sahip çıkıyor
Son dakika: Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Yalandan başka bir şey yok, yaptıklarımıza sahip çıkıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy Sahil- Bahçelievler- Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. 'Yarım gün mesaiyle İstanbul yönetilmez' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 yıl bitti, 5 yıl. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok." ifadelerini kullandı.
10.03.2024 Gündem
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’la birlikte gençlerin yer aldığı oturuma katıldı.
2.03.2024 Gündem
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'a yeni metro hattı projesinin ayrıntılarını paylaşırken metrobüs hattının uzatılacağını belirtti.
27.02.2024 Haberler
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı
İstanbul'a yeni metro hattı! Murat Kurum ilçe ilçe açıkladı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'a yeni metro hattı projesinin ayrıntılarını paylaşırken metrobüs hattının uzatılacağını belirtti.
28.02.2024 Gündem
Ton balığında cıva: Araştırmalar zehirli madde seviyesinin hala yüksek olduğunu gösteriyor
Ton balığında cıva: Araştırmalar zehirli madde seviyesinin hala yüksek olduğunu gösteriyor Bilim insanları, kirliliğe yol açan maddelerin sınırlandırılmasıyla ilgili onlarca yıl önce getirilen kontrollere rağmen ton (orkinos) balığındaki yüksek cıva seviyelerinin devam ettiğini söylüyor.
22.02.2024 Dünya
Türkiye’nin ilk ekolojik filmi: ‘Neandria’
Türkiye’nin ilk ekolojik filmi: ‘Neandria’ Neandria Antik Kenti’nin yakınlarında yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını anlatan Reha Erdem’in son filmi “Neandria”, Türkiye’nin ilk ekolojik sürdürülebilir film yapım girişimi.
13.02.2024 Kültür Sanat
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor
Ateşler içinde yandı, derisi pul pul döküldü! Kendine alerjisi varmış, Türkiye'de artıyor Dans etmek vazgeçilmeziydi ancak 11 yaşında, hayatı bir anda değişti. Tüm bedeni alev gibi yanıyor, derisi pul pul dökülüyordu. Doktorlar ise gördüğü tablo karşısında şaşkındı. Erkenden tedavisine başlandığı için ailesi çok mutlu olsa da küçük kız yaşadığı şeyin şokunu henüz atlatamadı. İşte Türkiye'de de gittikçe artan rahatsızlığın sebebi.
13.02.2024 Genel Sağlık
Karbonu tutana destek artırılıyor
Karbonu tutana destek artırılıyor İmalatta karbondioksit salımını engelleyen, verimliliği artıran projelere verilen desteklerin kapsamı genişliyor. Meclis’e sunulan kanun teklifi, destek tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmasını da öngörüyor.
31.01.2024 Ekonomi
Gezeravcı’nın uzaydaki deneylerinde neler amaçlanıyor? Hem deney yapıyor hem denek oluyor
Gezeravcı’nın uzaydaki deneylerinde neler amaçlanıyor? Hem deney yapıyor hem denek oluyor Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 23 yılda 3 bini aşkın deney gerçekleştirildi. Türk astronot Alper Gezeravcı da 14 günde 13 deney yapacak.
24.01.2024 Gündem
İğneyle idam edilemedi, 1 saat can çekişti! İkinci seçenek: Gazla boğacaklar
İğneyle idam edilemedi, 1 saat can çekişti! İkinci seçenek: Gazla boğacaklar 2017'den beri öleceği günü bekledi, infaz günü geldiğinde damarlarına sokulan iğneler 1 saat can çekişmesine neden oldu. Ölmediği için infazı ertelenen Kenneth Smith, 25 Ocak'ta şimdi ise daha önce hiç denenmemiş ve insanlık dışı olduğu ifade edilen bir yöntemle infaz edilecek. Peki, idam mahkûmunu nasıl bir son bekliyor?
21.01.2024 Dünya
2023 kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu
2023 kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu Uzmanlara göre, ağaç halkaları ve buzullardaki hava kabarcıkları gibi kaynaklardan elde edilen paleoklimatik veri kayıtları kontrol edildiğinde, 2023 'büyük ihtimalle' son 100 bin yılın en sıcak yılı oldu.
10.01.2024 Dünya
2023 bilançosu netleşti! Kaçakçılara göz açtırılmadı
2023 bilançosu netleşti! Kaçakçılara göz açtırılmadı Geçen yıl sınırda kaçak tütün, sigara, tütün ürünleri ve alkollü içki yakalamalarının toplam değeri 1 milyar TL’yi aşarken, yaklaşık 800 milyon TL’lik vergi kaybı ortaya çıktı. Öte yandan 2023 yılında 3.2 milyar TL değerinde kaçak elektronik eşya da yakalandı.
9.01.2024 Ekonomi
İlk Türk astronot uzaya Türkiye'de yetişen bitkiyi götürecek
İlk Türk astronot uzaya Türkiye'de yetişen bitkiyi götürecek Pilot Albay Alper Gezeravcı, 17 Ocak’ta ‘ilk Türk astronotu’ unvanıyla uzaya çıkacak. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda(ISS) 14 gün kalacak, 13 deneye imza atacak. Tuz Gölü’nde yetişen ‘Schrenkiella Parvula’ bitkisini uzaya götürecek Gezeravcı’nın yapacağı deneyleri Milliyet sizin için detaylandırdı.
4.01.2024 Gündem
Bakan Kacır ve Bakan Bayraktar'dan önemli açıklamalar
Bakan Kacır ve Bakan Bayraktar'dan önemli açıklamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke yüzölçümünün binde 3,5'u olan planlı OSB alanlarını yüzde 1 düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
28.12.2023 Ekonomi
Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri! Korkutan tahminler: Büyük kriz, savaş ve açlık krizi
Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri! Korkutan tahminler: Büyük kriz, savaş ve açlık krizi Geçmiş yıllarda dünyada olacak en kritik gelişmeleri bilen ünlü kahin Baba Vanga'nın 2024 yılı için yaptığı kehanet listesi dünya medyasında ses getirdi.
27.12.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Karbondioksit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.