SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Karınca kovucu yöntemler

Karınca kovucu arayışına girdiyseniz evinizde çeşitli kimyasallar kullanmak yerine size vereceğimiz doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Evinizde her zaman bulunan malzemeleri karınca kovucu olarak kullanabilirsiniz. Ne yaparsam karıncalardan kurtulabilirim, karınca kovucu yöntemler nelerdir diyorsanız, işte karınca kovucu yöntemler…

|

Evimize baskın yapan karıncalar can sıkıcı durumlardan bir tanesidir. Evinizin herhangi bir köşesinde bulunan herhangi bir yiyecek kırıntısı evininizin karıncaların istilasına uğramasına neden olabilir. Karıncalar aynı zamanda evinizde bulunan toz şekerler ve şekerlemelerinde etrafını sarabilir. Hal böyle olunca karıncaları evinizden uzaklaştırmak daha zor olacaktır. Etkili bir karınca kovucu için size vereceğimiz doğal yöntemleri kullanabilirsiniz.

Karıncalar insanlardan daha fazla koku yeteneğine sahiptirler. Bu sayede gıda bulmada çok fazla zorlanmazlar. Karıncalar yiyecekleri koku yolu ile bulabilmektedirler. Ayrıca, yiyeceklere ulaştıklarında, kırıntıları kolonilerine geri taşıdıkça, diğer karıncaların izleyeceği yol işaretleri gibi feromonlarının bir izini geride bırakırlar.

Karınca kovucu arasında olanlar aşağıda vermiş olduğumuz doğal yöntemlere başvurabilirler. İşte sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz en doğal karınca kovucular.

1. Karınca kovucu yöntem
Nane, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir böcek kovucudur. Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar. Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin. Bunu günde iki kez tekrarlayın. Sıvı karışım yerine kurutulmuş nane serpebilirsiniz.

2. Karınca kovucu yöntem
Tarçın ve karanfilleri evin girişine ve karıncaların girebileceğini düşündüğünüz bölgelere koyun. Bu da evinizin taze ve dünyevi kokusunu sürdürebilmesi için iyi bir yöntem. Tarçın genellikle etkili bir karınca kovucu yöntemidir. Daha etkili sonuçlar için, tarçın tozuna biraz uçucu yağ ekleyebilir, böylece karıncaları uzak tutarak daha güçlü bir karınca kovucu elde etmiş olursunuz.

3. Karınca kovucu yöntem
Karıncalar beyaz sirkenin kokusunu taşıyamaz. Eşit miktarda su ve beyaz sirke bir karışım hazırlayın. Bir kaç damla esansiyel yağ ekleyin ve iyice çalkalayın. Bu karınca kovucu karışımı saklayın ve karıncaların girdiği noktalara serpin. Bunu günde bir kez tekrarlayın. Yine, bu çözüm karıncaları öldürmeyebilir, ancak kesinlikle bölgeye girmelerini engeller. Pencerelerinizin, kapıların ve genellikle karıncaların geldiği yerlerin etrafına püskürtebilirsiniz.

4. Karınca kovucu yöntem
Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir. Sağlık artırıcı kaya tuzu değil sıradan sofra tuzu kullanın. Yapmanız gereken tek şey, suyu kaynatmak ve çözülünceye kadar karıştırmak için büyük miktarda tuz eklemek. Bir sprey şişesine dökün ve karıncaların girmeye eğilimli olduğunu düşündüğünüz yerlere püskürtün.

5. Karınca kovucu yöntem
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir. Ayrıca, bir biber ve su çözeltisi hazırlayabilir ve giriş alanlarına yakın bir yere püskürtebilirsiniz. Biber karıncaları öldürmez ama kesinlikle evinize dönmelerini engeller. Biber çözeltisini püskürtmek istediğiniz alanı temizlediğinizden emin olun.

6. Karınca kovucu yöntem
En çok bilinen ve denenen karınca kovuculardan biri de limondur. Karıncaların bulunduğu yere bir limon sıkın veya limon kabukları yerleştirin. . Karıncalar limon suyunun kokusunu beğenmedikleri için uzak dururlar. Ekşi ve acı her şey karıncaları uzak tutabilir, ama herhangi bir şeker karıncaların en iyi arkadaşıdır. Bu yüzden karıncaları bir şekilde uzak tutmak için şekerli şeyleri sakın karınca kovucu olarak kullanmayın. Aynı zamanda mutfak tabağınızı tamamen temiz tutun ve limon kabuklarıyla tabaklarınızı ovun.

7. Karınca kovucu yöntem
Karıncalardan kurtulmak için en iyi ev ilaçlarından biri tebeşir kullanmaktır. Tebeşir, karıncaları uzak tutmaya yardımcı olan kalsiyum karbonat içerir. Karıncaların giriş noktaları olan bölgelere toz haline getirilmiş bir tebeşir püskürtün ya da girişte bir tebeşir çizgisi çizin. Çizgiyi evin içindeki herhangi bir çocuğun erişemeyeceği bir şekilde yaptığınızdan emin olun.



8. Karınca kovucu yöntem
Portakallar karınca kovuculuğu açısından7 limonla aynıdır; Karıncaları evinizi ziyaret etmekten uzak tutarlar. Karıncalardan kurtulmak için yardımcı olacak bir fincan sıcak su ve birkaç portakal kabuğu bir macun yapın. Bu macunu karıncaların giriş noktaları etrafına yayın ve daha sonra silin. Ayrıca, mutfak masasına portakal kabuklarını veya bu karıncaların girebileceği yerlere yerleştirebilirsiniz.

9. Karınca kovucu yöntem
Karıncalardan kurtulmak için başka bir maddede salatalık kabuğudur. Salatalık kokusu karıncaları oldukça kötü olarak etkileyecektir. Hatta acı salatalık bu sorunun çözülmesinde daha etkili olacaktır. Ama normal salatalıkta kullanabilirsiniz.

• Bir salatalığın kabuklarını soyun ve bu kabukları gerekli gördüğünüz yerlere yerleştirin.
• Ertesi gün bu kabukları kaldırım yenilerini ekleyin.
• Karıncalardan kurtulana dek bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.