MEB'den karma eğitim açıklaması
MEB'den karma eğitim açıklaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanmasının kesinlikle söz konusu olmadığı kaydedildi.
12.09.2018 Eğitim
İbrahim Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması
İbrahim Kalın'dan emeklilikte yaşa takılanlar açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama yaptı. Kalın konunun bugün gündeme gelmediğini söyledi.
11.09.2019 Haberler
İbrahim Kalın'dan karma eğitim açıklaması
İbrahim Kalın'dan karma eğitim açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Kalın: "Karma eğitim sistemi devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Bu tamamen gönüllük esasına bağlı olarak hem eğitim veren kurum açısından böyledir hem de oraya çocuklarını gönderecek aileler açısından, çocuklar açısından... Dolayısıyla burada opsiyonları çoğaltmak suretiyle bir demokratik görev yerine getirilmiş oluyor."
11.09.2019 Haberler
MEB'den son dakika karma eğitim açıklaması!
MEB'den son dakika karma eğitim açıklaması! Milli Eğitim Bakanlığı, bazı medya organlarında “Karma eğitime darbe” başlığıyla servis edilen, haberlerde iddia edildiği gibi, karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanmasının kesinlikle söz konusu olmadığı kaydedildi.
11.09.2018 Gündem
Cübbeli'den skandal sözler: 7 yaşındaki kızı...
Cübbeli'den skandal sözler: 7 yaşındaki kızı... Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, karma eğitimi hedef aldı, "7 yaşındaki çocuğu nasıl erkeğe teslim ediyorsun. Ben 7 yaşına kadar bile erkeğin okutmasına taraftar değilim" diye yazdı.
11.09.2019 Televizyon
Cübbeli Ahmet Hoca'dan karma eğitim ve Osmanlıca yorumu
Cübbeli Ahmet Hoca'dan karma eğitim ve Osmanlıca yorumu Osmanlıca’nın okutulması gerektiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Osmanlıca'yı mecbur etmediler, isteyen yapsın. Adam diyor 'Osmanlıca'ya ne lüzum var?' Ne lüzumu olur mu? Ondan sonra diyorsun ki gavurlar aya çıktı. Biz burada yaya gezemiyoruz. Niçin? Gavurlar o ecdadımızın kitaplarını bize yasak ettiler. Kendileri aşırdılar. Bütün Amerika’nın Berlin'in kütüphanelerinde Arapça, Osmanlıca yazma eserler dolanıyor. Neden? İlim onlarda. Siz 90 senedir ne yaptınız? Anca film yaptınız. Antalya portakal yarışması. Ne yaptınız eseriniz ne?" diye konuştu.
11.09.2019 Televizyon
Sadık Yakut: 'Sözlerimin arkasındayım'
Sadık Yakut: 'Sözlerimin arkasındayım' TBMM Başkanı Vekili Yakut, eğitimin ayrı ayrı yapılması gerektiğini belirterek, "Bunu söylerken 'Türkiye'de karma eğitim tamamen ortadan kaldırılsın' diye birşey söylemiş değilim. Karma eğitim olsun ama ayrı eğitim de olsun. Sözler doğru sözler, ama bilimsel anlamda tartışılması beni daha çok memnun edecektir" dedi. Yakut: -"Belirli yaş gruplarında kız ve erkek öğrencilerin farklı algılama şeklinde olduklarını görüyoruz" -"Öğrencilerin, öğrenme yaş gruplarında farklı özellikleri var. Bunların tartışılması lazım"
21.11.2013 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Senin derdin karma eğitimi yok etmek
Kılıçdaroğlu: Senin derdin karma eğitimi yok etmek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kız ve erkek öğrencilerin aynı yurtlarda kalması tartışmalarına ilişkin, "Kızlarla erkekler zaten aynı yurtta kalmıyor ki. Senin derdin yurt sorunu değil, (karma eğitimi nasıl yok ederim?)" dedi.
5.11.2013 Siyaset