Karnabahar

Karnabahar

Son dakika karnabahar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karnabahar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karnabahar haber sayfamızda...

Karnabahar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 894 karnabahar haberi bulunmuştur.
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü
Mor sebzelerin ‘sihirli’ gücü Mor sebzelerin sadece çarpıcı görünümleriyle değil, aynı zamanda zengin besin içerikleriyle de öne çıktığı bildirildi.
5.04.2024 Dünya
İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün sivri biber oldu
İstanbul’da fiyatı en çok artan ürün sivri biber oldu İstanbul’da Mart ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 34,34 ile sivri biber oldu. Bu ayda salatalık, yüzde 29,42 ile fiyatı en fazla azalan ürün oldu.
2.04.2024 Ekonomi
Yıllarca kendimize eziyet ettik! Karnabahardaki gazı çekip alan 'tuz' tüyosu, 1 saat yetiyor
Yıllarca kendimize eziyet ettik! Karnabahardaki gazı çekip alan 'tuz' tüyosu, 1 saat yetiyor Karnabahar vücudumuz için çok sağlıklı olsa da gazlı bir yemek olması nedeniyle mide problemlerine neden olabilir. Bu nedenle pek çok kişi karnabahar tüketmekten kaçınıyor. Ancak gazı alabilmek için çok basit bir tüyo bulunuyor.
18.03.2024 Yemek
Ramazan öncesi etiket oyunları
Ramazan öncesi etiket oyunları Gıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
9.03.2024 Ekonomi
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı"
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı ve alışverişlerinden önce fiyat araştırması yapmalıdır” dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
22.02.2024 Yemek
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Haberler
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor
Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı yanında götürdü! Herkes ‘Schrenkiella parvula'yı merak ediyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştireceği deney için yanında götürdüğü bitki merak konusu oldu.
26.01.2024 Gündem
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor! Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
21.01.2024 Gündem
Merve Boluğur'un 2024 paylaşımına yorum yağdı! 'Ne olduysa Murat Dalkılıç'tan boşandıktan sonra oldu'
Merve Boluğur'un 2024 paylaşımına yorum yağdı! 'Ne olduysa Murat Dalkılıç'tan boşandıktan sonra oldu' Önce Murat Dalkılıç, ardından DJ Mert Aydın ile olmak üzere iki evlilik yapan Merve Boluğur, yeni yıl paylaşımıyla çok konuşuldu. Balkonda dil çıkardığı bir kareyi "2024" notuyla paylaşan ünlü ismin ilginç karesine sosyal medya kullanıcılarından yorum yağdı.
2.01.2024 Cadde
Karaciğer dostu, bağışıklık güçlendirici! 'Altın sos'a batırıp yiyen hastalık nedir bilmiyor
Karaciğer dostu, bağışıklık güçlendirici! 'Altın sos'a batırıp yiyen hastalık nedir bilmiyor Birçok farklı alternatifle tüketilen karnabaharın içindeki faydalar sağlığa oldukça faydalı. Fırında, tencerede ve daha birçok farklı hazırlama tekniğiyle tadı güzelleşen bu sebzeyi bir de bu şekilde deneyin. Altın sosla birleşen karnabaharı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz.
29.12.2023 Yemek
Samsun, karnabaharda da Türkiye 1'inciliğine yükseldi
Samsun, karnabaharda da Türkiye 1'inciliğine yükseldi Lahana üretiminde Türkiye birincisi olan Samsun, bu yıl ürettiği 60 bin ton karnabahar ile de 'en çok karnabahar üreten il' konumuna yükseldi.
27.12.2023 Ekonomi
Pek sevilmiyor ancak şifa kaynağı! Bağırsakları pırıl pırıl yapıyor, kanserden koruyor
Pek sevilmiyor ancak şifa kaynağı! Bağırsakları pırıl pırıl yapıyor, kanserden koruyor Tüketilmesi pek sevilmese de aslında şifa deposu olan karnabahar tam bir kış yiyeceği. Doğal bir antioksidan olan ve hastalıklara karşı kalkan görevi gören karnabaharın faydaları ise saymakla bitmiyor.
26.12.2023 Genel Sağlık
O İSİM VEDA ETTİ! MASTERCHEF'TE ELEME GECESİ | MasterChef kim elendi? Veda eden yarışmacı kim oldu?
O İSİM VEDA ETTİ! MASTERCHEF'TE ELEME GECESİ | MasterChef kim elendi? Veda eden yarışmacı kim oldu? MasterChef All Star'da eleme heyecanı yaşandı. Bu hafta eleme potasına giden 4 yarışmacı, yarışmada kalmak için kıyasıya rekabet edecek. İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında karnabahar ve muskat kullanarak yaratıcı tabaklar yaptılar. Şeflerin puanlamasıyla en düşük puanı alan MasterChef'e veda etti. Peki, 24 Aralık MasterChef kim elendi? MasterChef'e bu hafta veda eden yarışmacı kim oldu? İşte MasterChef son bölümde yaşananlar...
25.12.2023 Bilgi Rehberi
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor Kabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023 Sağlık
Karnabahar yapraklarını çöpe atıyorduk! Vücudu baştan aşağıya temizliyormuş
Karnabahar yapraklarını çöpe atıyorduk! Vücudu baştan aşağıya temizliyormuş Karnabahar kış mevsiminin en çok tüketilen sebzeleri arasında yer alıyor. Ancak sapını, yapraklarını genellikle tüketmiyoruz. Çöpe atılan bu kısımların vücuda faydası ise çok fazla. İşte detaylar.
29.11.2023 Genel Sağlık
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin' Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
19.11.2023 Yaşam
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
14.11.2023 Yemek
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz… Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023 Yemek
Türk turşusu dünyayı fethetti
Türk turşusu dünyayı fethetti Turşu ihracatı ilk 9 ayda 260 milyon dolara yükseldi. 136 ülke Türk turşusu aldı. Yıl sonu ihracat hedefi 500 milyon dolar. İç pazarda ise yabancı turşular büyük hacimde tüketilmeye başlandı.
3.11.2023 Ekonomi
Tabak tabak yeseniz de kalorisi sıfır! Prof. Dr. Yörükoğlu: 'Evdeki sırrım bu'
Tabak tabak yeseniz de kalorisi sıfır! Prof. Dr. Yörükoğlu: 'Evdeki sırrım bu' Kilosuna dikkat edenler, kilo verme çabasında olanlar ve özellikle şeker hastaları gün içinde tükettiklerinin kalori değerlerini merak edip çok temkinli davranıyor. Ancak bazı gıdalar var ki bu çabaya gerek bırakmıyor. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, yağlardan gelen kalori değerleri net sıfır, şeker ve karbonhidratlardan gelen kalori değerleri ya çok düşük ya da sıfıra çok yakın 7 gıdayı açıkladı.
22.10.2023 Genel Sağlık
Geç yaşta annelik için ‘doğal molekül’
Geç yaşta annelik için ‘doğal molekül’ Özellikle geçmişte 30’lu yaşların ikinci yarısından itibaren anne olmanın zor gerçekleşeceği düşünülürdü.
19.10.2023 Dünya
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Bambaşka tariflerin vazgeçilmezi karnabahar! Binbir şifası var, yiyen hastalık görmüyor
Bambaşka tariflerin vazgeçilmezi karnabahar! Binbir şifası var, yiyen hastalık görmüyor Ana vatanı Doğu Akdeniz olan karnabahar turp ailesinin düşük kalorili ve sağlıklı üyelerinden biri olarak öne çıkıyor. Fırın, haşlama, etli ve zeytinyağlı olarak sofralara gelen karnabahar son dönemde kızartılarak da tüketiliyor. Peki birçok kişinin kokusuna dahi dayanamadığı, ekim ayında raflarda yerini alan karnabaharın faydaları ve zararları nelerdir?
3.10.2023 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karnabahar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.