Son dakika karnabahar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan karnabahar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan karnabahar haber sayfamızda...
Ramazan öncesi etiket oyunları
Gıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
"Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı"
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan öncesi fırsatçılığa izin verilmemesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tüketicilerimiz marketler arasındaki değişen fiyatları göz önünde bulundurmalı ve alışverişlerinden önce fiyat araştırması yapmalıdır” dedi.
Kütür kütür turşunun sırrı buymuş! Yılların turşucusu püf noktasını verdi
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşuların, özenle hazırlanan tarifleri ve ustalıkla uygulanan tekniklerle elde edilen benzersiz bir lezzet harmanıdır. Yılların turşucusu, bu gizemli lezzetin sırrını paylaşarak, turşu yapımında başarıya ulaşmanın püf noktalarını açıklıyor.
Siz onları yedikçe onlar beyni yiyor!
Beslenme alışkanlıklarımız yalnızca kalp hastalıkları, diyabet gibi sorunlara yol açmakla kalmıyor. Beslenmenin beyin sağlığı ile de güçlü bir ilişkisi var. Sağlıksız gıdalar konsantrasyonu düşürüyor, hafızayı etkiliyor. Kalp dostu Akdeniz tipi beslenme ise beyne de dost.
O İSİM VEDA ETTİ! MASTERCHEF'TE ELEME GECESİ | MasterChef kim elendi? Veda eden yarışmacı kim oldu?
MasterChef All Star'da eleme heyecanı yaşandı. Bu hafta eleme potasına giden 4 yarışmacı, yarışmada kalmak için kıyasıya rekabet edecek. İki etaptan oluşan yarışmanın ilk etabında karnabahar ve muskat kullanarak yaratıcı tabaklar yaptılar. Şeflerin puanlamasıyla en düşük puanı alan MasterChef'e veda etti. Peki, 24 Aralık MasterChef kim elendi? MasterChef'e bu hafta veda eden yarışmacı kim oldu? İşte MasterChef son bölümde yaşananlar...
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'
Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Kış aylarında içinizi ısıtacak ezogelin çorbası tarifi! Aşçılar şifa deposu çorbanın tarifini verdi
Ezogelin çorbası, bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, soğan, biber salçası ve baharatların muazzam bir uyumu ile hazırlanan nefis bir çorba çeşididir. İlk bakışta basit gibi görünse de, lezzetin sırrı malzemelerin özenle seçilip, pişirilmesinde yatmaktadır. İşte en lezzetli lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi…
Türk turşusu dünyayı fethetti
Turşu ihracatı ilk 9 ayda 260 milyon dolara yükseldi. 136 ülke Türk turşusu aldı. Yıl sonu ihracat hedefi 500 milyon dolar. İç pazarda ise yabancı turşular büyük hacimde tüketilmeye başlandı.
Tabak tabak yeseniz de kalorisi sıfır! Prof. Dr. Yörükoğlu: 'Evdeki sırrım bu'
Kilosuna dikkat edenler, kilo verme çabasında olanlar ve özellikle şeker hastaları gün içinde tükettiklerinin kalori değerlerini merak edip çok temkinli davranıyor. Ancak bazı gıdalar var ki bu çabaya gerek bırakmıyor. Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, yağlardan gelen kalori değerleri net sıfır, şeker ve karbonhidratlardan gelen kalori değerleri ya çok düşük ya da sıfıra çok yakın 7 gıdayı açıkladı.
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Bambaşka tariflerin vazgeçilmezi karnabahar! Binbir şifası var, yiyen hastalık görmüyor
Ana vatanı Doğu Akdeniz olan karnabahar turp ailesinin düşük kalorili ve sağlıklı üyelerinden biri olarak öne çıkıyor. Fırın, haşlama, etli ve zeytinyağlı olarak sofralara gelen karnabahar son dönemde kızartılarak da tüketiliyor. Peki birçok kişinin kokusuna dahi dayanamadığı, ekim ayında raflarda yerini alan karnabaharın faydaları ve zararları nelerdir?
Karnabahar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.