Geri Dön

Karnabahar graten tarifi

Karnabaharı yiyemeyenler bu tarife bayılacak. Karnabahar graten, hafif akşam yemeği isteyenler için mükemmel bir lezzet sunuyor. Evde bulunan kolay malzemeler ile yapabileceğiniz karnabahar graten tarifini mutlaka deneyin. Karnabaharın en güzel hallerinden biri olan karnabahar graten tarifini paylaşıyoruz. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır? İşte karnabahar graten tarifi...

Karnabahar graten tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet küçük boy karnabahar
-1 adet yumurta
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Nasıl Yapılır?

-Karnabaharı diri kalacak şekilde haşlayın.
-Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
-Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
-Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün.
-200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip 30 dakika pişirin.
-30 dakika sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpin.
-Tekrar fırına verip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber