Geri Dön

Karnabahar ile yapılan yemek tarifleri

Kış mevsiminin en çok sevilen lezzetlerinden biri olan karnabahar ile yemek tarifleri arayışına girdiyseniz tam olarak doğru yerdesiniz. Karnabaharın sağlığımıza olan faydalarını dikkate alarak, bu kış sebzesinden enfes lezzette yemekler hazırlayabileceksiniz. İşte karnabahar ile yapılan yemek tarifleri…

Karnabahar ile yapılan yemek tarifleri

PembeNar Özel

Kış mevsiminin sevilen ve en faydalı yiyeceklerinden biri olan karnabahar ile çok lezzetli ve çeşitli yemek tarifleri hazırlayabileceksiniz. Klasik karnabahar yemeğinden sıkılanlar aşağıda vermiş olduğumuz karnabahar yemekleri tariflerine göz atabilirler.
İşte kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi karnabahar ile yapılan yemek tarifleri…

Karnabahar graten tarifi

Karnabahar sebzesi ile fırında sağlıklı ve lezzetli bir karnabahar yemeği hazırlayabilirsiniz. işte yapımı kolay ve sağlıklı olan karnabahar graten tarifimiz.

Malzemeler

- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Bir küçük karnabahar ve bir kaç parça brokoli
- 4 kaşık un
- 1 paket kabartma tozu
- Birer tutam İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabahar ve brokoliyi küçük parçalara ayırıp buharda yada suda hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ayrı bir kapta diğer bütün malzemeleri karıştırıp karnabahar ve brokoliyi ekleyin iyice karıştırıp orta boy borcama yayın. 190derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. En son kaşar rendesini ekleyin kızarınca fırından alın biraz dinlendirdikten sonra yoğurtla servis edin.

Karnabahar köftesi

Karnabahar yemeğinden sıkılanlar birazdan vereceğimiz karnabahar köftesi tarifine bayılacaklar. Tadı mücveri andıran, diğer köfte tariflerine taş çıkartacak karnabahar köftesi tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Malzemeler

- 1adet karnabahar
- 4 dal yeşil taze soğan
- 1/4 dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz, karabiber ve kimyon

Bulamak için;

- 2 adet yumurta
- Galeta unu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Karnabaharlar kesilip güzelce yıkandıktan sonra 15dk haşlanır haşlanan karnabaharların suyu süzüldükten sonra ister çatalla ister mikserle ezilir ezilen karnabaharların içerisine ince doğradığımız yeşil soğan, sarımsak ve dereotu eklenir güzelce karıştırılır daha sonra kadardır, yumurta ve baharatlardan eklenip karıştırılır en son un ekleyip elle güzelce yoğrulur. Yoğrulan köfte 1saat buzdolabında bekletilir.

Buzdolabından çıkarttığımız köftelerden istediğiniz büyüklükte ele alınıp yuvarlanır önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartılır
Ilık bir şekilde servis edilir.

Karnabahar salatası tarifi

Karnabahar salatası tarifi hem sağlıklı hem de en çok tercih edilen salata tarifleri arasında yer alıyor. Sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifi arayanlar aşağıda vermiş olduğumuz karnabahar salatası tarifine göz atabilirler.

Malzemeler

- 1/2 kg karnabahar
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 çorba kaşığı mozarella peyniri
- 1/2 kapya biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon
- Biraz tuz

Nasıl yapılır?

Buharda haşladığımız karnabaharları küçük küçük doğruyoruz.
Mozarella peynirini, İnce doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyerek karıştırıyoruz.
Zeytinyağı -tuz -limon suyunu ilave ettikten sonra, en üstünü doğranmış kapya biberle süslüyoruz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber