Karpuz yerken bu kurallara dikkat!
Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuz yerken sürekli yaptığımız o hataya dikkat çekerek, karpuzun faydalarından en sağlıklı şekilde nasıl yararlanabileceğimizi açıkladı.
13.08.2018 - 11:49
|
Son Güncellenme: 14.08.2018 - 13:03
Yaz mevsiminin en çok tercih edilen meyvesi karpuz, tadı ve serinletici özelliği ile sofralarda yerini alıyor. İç hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Betül Mercan, karpuz yedikten sonra vücuttaki etkileşimler ile ortaya çıkan nitrik oksit maddesinin kasları gevşettiğini belirtti.
Uzm. Dr. Mercan, "Karpuzun kas gevşetici etkisiyle kan damarları etrafındaki kaslar gevşer ve bu da damar ve arterlerin daha çok genişlemesini sağlar. Dolayısıyla kan basıncı düşer, kan akışı sağlanır.