SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Karpuzun zehirli olduğunu gösteren 5 işaret

Eylül ayında olsak bile karpuz hala en çok tüketilen meyveler arasında yerini alıyor. İçerisinde bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği taşıyan karpuzu satın alırken iyi seçmeniz gerekiyor. Daha tatlı ve doğal karpuzu seçmenize yardımcı olacak birkaç hileyi PembeNar olarak araştırdık. Fakat bundan önce satın alacağınız karpuzun zehirli ve kötü olduğunu gösteren 5 işareti sizinle paylaşıyoruz. İşte o işaretler...

|

Yaz mevsiminin sonlarına doğru yaklaşırken karpuz hala satılmaya devam ediyor. Sulu bir meyve olan karpuzun serinletme özelliği haricinde birçok yararı var. Karpuz, C ve A vitaminle açısından zengin olan karpuz en güçlü antioksidanları taşıyor. Bu etkileri alabilmeniz için karpuzu satın alırken iyi seçmeniz gerekiyor. Bu haberimizde PembeNar olarak daha tatlı ve doğal karpuzu seçmenize yardımcı olacak birkaç hileyi paylaştık. Fakat bundan önce bilmeniz gereken başka bir konu var. Seçtiğiniz karpuzun zehirli ve kötü olduğunu anlayabilmenizi sağlayacak tüyolardan bahsettik. İşte karpuzun zehirli olduğunu gösteren 5 işaret...

1. Sarı bir kabuk, yüksek bir nitrat konsantrasyonunun belirtisidir

Karpuzu keserken, kabuğunun rengine dikkat edin. Karpuzun kabuğu sarı olmamalı ve etli kısımları beyaz renk içermemelidir. Bu karpuz tipini tükettiğiniz de zehirlenme yaşayabilirsiniz.

2. Karpuz deliklerinin olup olmadığını kontrol edin

Bazı insanlar karpuzun içerisinde yer alan deliklerin böceklerin izleri olduğunu düşünüyor. Fakat bu noktada iğneler devreye girebilir. Bu y üzden delikli karpuzdan uzak durmaya çalışın. Etli kısmı iyi olsa bile, delikten sonra bozulma yaşanacaktır.

3. Büyük ve içi boş olan karpuzu yemeyin

Aşırı olgun bir karpu biraz acı olabilir. İçerisinde büyüme hormonları taşıyan karpuuz zehirlenmeye neden olur. Bu durumda meyveyi tüketmemeye dikkat edin.

4. Karpuzu yemeden önce içinden bir kısım kesip suya koyun

Bir karpuzdaki nitrat konsantrasyonunu kontrol edebilirsiniz. Bunu sağlamanın yolu bir parça karpuzu suya koyun. Eğer su parlak ve pembe bir renk alırsa bu durum karpuzun tehlikeli olduğunu gösterir.

5 .Kaldırdığınızda karpuz hafif olmamalıdır

Bazen güzel ve pürüzsüz bir kabuk, karpuzun daha lezzetli olduğunu garanti edemez. Satın almadan önce her zaman tartmayı unutmayın. Eğer karpuz ağır ise daha sağlıklıdır.

Peki bütün bunlardan sonra lezzetli bir karpuz nasıl seçilir?

-Olgun ve tatlı bir karpuz her zaman parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Bu yüzden ezik olmayan ve bir yerinde hasar olmamış karpuzu seçin.

-Kabuğun üzerindeki küçük ve sığ deliklerden korkmayın. Bu delikler meyvenin kalitesini ve lezzetinin güzel olduğunu gösterir.

-Kabukta oluşan bej renkli izleri taşıyan karpuzu satın alın. Bu bej renkte görülen yara izleri, arıların posasını tattığı yerlerdir. Bu neden seçtiğiniz karpuzun çok tatlı olduğunu gösterir.

-Yeşil ve taze kuyruklu karpuzlar olgun değildir. Kuyruk kısmı kuru olan karpuzları seçin. Karpuzun eğer bir kuyruğu yoksa, o zamaman sabitleme alanına dikkat edin. o bölgenin kahverengi olması gerekir.

-Kabuğun üzerindeki en parlak sarı noktaya sahip bir karpuz tercih edin.

-Önceden kesilmiş karpuzu sakın almayın.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.