SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kaş ekimi hakkında bilinmesi gerekenler

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, kaş ekiminde DHI tekniğin en uygun tekniklerden birisi olduğunu belirtti.

|

Kaşların en temel fonksiyonları arasında gözleri aşırı güneş ışığından, terden ve göz yuvasına giren diğer tozlardan koruma yer alır. Tüm bunların yanı sıra kaşların iletişimde ve estetik görünümde de oldukça etkili bir rolü vardır. Kaşlar sözlü iletişimde benzersiz bir rol oynamaktadır. Konuşurken kaşlarımızı hareket ettirerek mutluluk, öfke, acı, üzüntü, şaşkınlık gibi ifadelerde bulunuruz. Kısacası duygularımızı ifade etmede ve günlük ilişkilerimizde oldukça etkili bir rol oynar.

İnce ve belirsiz şekilli kaşlar, tanımlanmış ve çekici bir yüz ifadesi sağlamaz. Aksine iyi tasarlanmış kaşlar, elmacık kemiklerinin öne çıkmasına yardımcı olarak yüzün daha simetrik görünmesini sağlarken aynı zamanda gözlerin daha parlak görünmesini de sağlar. Bakımlı kaşlar yüzün özelliklerini dengeler ve gözleri ortaya çıkarır.

Kaş ektirme sebepleri

Kaş kılları farklı nedenlerden dolayı kaybedilebilir. Bunlar arasında fiziksel travma, lokal ve sistemik hastalıklar, doğum kusurları, obsesif koparma (trichotillomania), tıbbi veya cerrahi tedaviler (kemoterapi, cerrahi kaldırma vb.) yer almaktadır.

DHI tekniği ile kaş ekimi

Direkt saç ekimi ile yüze ve hatta vücudun herhangi bir yerine saç ekimi yaptırmak mümkün. Kaş ekiminde ekim işlemi için kıl kökleri tek tek toplanır. DHI özel tasarım implant aleti sayesinde, saç ekim derinliği ve yönü tam olarak kontrol edilir, hoş ve doğal bir sonuç elde edilir.

DHI tekniği adım adım kaş ekimi

İlk olarak cerrahınız, kaş bölgesini hastanın yüzünün geneline ve altın orana uygun olacak şekilde simetrik bir şekilde tasarlar. Doğal bir görünüm ve istenilen yoğunluk için gerekli olan saç folükülü greftinin sayısı hesaplanır. Gerekli saç kökleri donör bölgeden genellikle kafanın arkasından ya da vücudun uygun bir alanından tek tek alınır. Alınan saç kökleri kaş bölgesine tasarıma uygum şekilde teker teker yerleştirilir. Ortalama birkaç hafta içinde ekilen saç kökleri uzamaya başlar. Ekilen kaş ömürlüktür, belirli aralıklarla tıpkı doğal kaş yapısında olduğu gibi kesilerek şekillendirilmesi gerekebilir.


Op. Dr. Güncel Öztürk

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.