Kaş Estetiği

Kaşlar insan yüzündeki ifadenin en etkili unsurlarından biridir. Eski Mısırda kaşlar yüzün en önemli bölümlerinden biriydi. Sıcaktan ve ışıktan korunmak için kaşlar ve gözler koyu siyaha boyanırdı. Antik Yunanda ise kadınlar reçine ve keçi kıllarıyla kendilerine kaş yaparlardı. Japonlar bir dönem kaşlarını kazırken İngilizler ceviz kabuğu ile kaşlarını boyayarak belirginleştirirlerdi. Güzellik kavramının yapı taşlarından biri olan kaşlar zaman zaman dönemin modasına göre incelip kalınlaşarak, kavislenip düzleşerek dünyadaki güzellik anlayışı ile beraber değişmektedir.

Haberin Devamı

Günümüze geldiğimizde şu an kaş tasarımında en popüler olan yöntemler iple kaş asma, botoksla kaş kaldırma, dolgu ile kaş kaldırma, kaş kaldırma ameliyatı ve microblading (kıl tekniği)dir. Bazı durumlarda tek yöntem yeteceği gibi birkaçı beraber de kullanılabilir. Düşük ve kavissiz kaşlar önce botoks ile kaldırılıp, botoks etki ettikten sonra microblading ile şekillendirilebilir. Kaşların düşüklüğü botoks işleminin kaldıramayacağı kadar iselokal anestezi ile iple asma önerilebilir. Asimetrik kaşlarda yine sadece tek bir kaşa müdahale edilebileceği gibi her iki kaşa ayrı işlemler yapılabilir. Eğer varsa şekil ve asimetri ile ilgili sorun giderildikten sonra microblading ile yüzün ifadesine ve kişinin isteğine göre çizim yapılarak işlem öncesi ifade tamamlanır ve işlem sırasındaki hataların önüne geçilmiş olunur. Seyrek kaşlarda kişinin isteğine göre şekil hiç değişmeden boşluk doldurma işlemi yapılabilir. Kişiye özel tek kullanımlık iğnelerle boya kaşların altındaki cilde çizgiler halinde verilir. Kullanılan malzeme ve uygulayan ifade uzmanının tecrübesi sonucu belirler. Kaliteli malzemelerle yapılan microblading işlemi kalıcılığını ortalama 1,5 yıl kadar korurken, kötü malzemeler yıllar içerisinde turuncu veya yeşil renge dönüp ömür boyu sizinle kalabilir. Ayrıca kötü yapılmış kaş kontürlerini ise dövme silme cihazları ile silinebilir.

Güzelleşmeye çalışırken mutsuz olmamak için bu saydığımız bütün işlemlerin uzmanlar tarafından yapılması bu nedenle çok önemlidir.

Haberin Devamı