Dünya Kasırgadan kaçış

Kasırgadan kaçış

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’yi cuma günü etkilemesi beklenen Florence Kasırgası’nın, Güney ve Kuzey Carolina ile Virginia eyaletlerini vurması bekleniyor. 1.7 milyon kişi için tahliye kararı verilirken insanlar iç kesimlere kaçmaya başladı.

Kasırgadan kaçış

ABD’nin doğusundaki Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia eyaletlerini vurması beklenen Florence Kasırgası nedeniyle Güney ve Kuzey Carolina eyaletleri yönetimleri 1.7 milyon insanı tahliye edecek. Rüzgâr hızı saatte 224 kilometreyi bulan kasırganın bu gece Kuzey ve Güney Carolina sınırını, cuma günü de Virginia yakınlarında karaya vurması bekleniyor. Kasırganın 5,4 milyon kişinin yaşadığı alanda etkili olacağı belirtilirken, insanlar iç bölgelere kaçmaya başladı.

Haberin Devamı

‘Oyun oynamayın’

Meteoroloji uzmanları, Florence Kasırgası’nın oldukça yıkıcı olabileceği, kasırganın etkisiyle kıyı kesimlerde denizin 5.5 metre yükseleceği, bunun da çok ciddi sel baskınlarına neden olacağını öngörüyor.

Şiddetini artırarak ilerleyen kasırganın, yiyecek ve yakıt stoklarını da etkilediği aktarıldı. Benzin istasyonlarında uzun araç kuyruklarının oluştuğu ve Amerika Savunma Bakanlığı’nın Kuzey Carolina acil durum operasyon merkezine bir ekip gönderdiği bildirildi. Kasırgaya karşı hazır olduklarına dair video yayınlayan ABD Başkanı Donald Trump, “Bununla başa çıkacağız, buna hazırız, bunu yapabiliriz. Bununla oyun oynamayın. Bu büyük bir kasırga. Geldiği gibi gidecek” dedi.

Mike Tyson yumruğu

Haberin Devamı

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı yöneticilerinden Jeff Byard ise, ABD’nin “en asi” boksörlerinden Mike Tyson’a atıfta bulunarak, “Bu hafif bir rüzgâr olmayacak. Florence Carolina kıyısına Mike Tyson yumruğu gibi inecek” dedi.

Vatandaşlar uyarıların ardından yanlarına alabildikleri eşya ve hayvanlarıyla birlikte kasırgadan kaçmaya başladı.