Kaspersky

Kaspersky

Son dakika kaspersky haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kaspersky gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kaspersky haber sayfamızda...

Kaspersky

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 222 kaspersky haberi bulunmuştur.
Sanal alem artık daha mı güvensiz?
Sanal alem artık daha mı güvensiz? Star Wars serisini çocukluğumdan bu yana severek takip ediyorum. Tabii benim ‘çocukluğumdan beri’ kıstasım oldukça geniş bir zaman aralığını kapsıyor. (Ben lisedeyken açılmış tarihi köfteci var)
25.02.2024 Ekonomi
Halka açık Wi-Fi kullananlar için 7 güvenlik ipucu
Halka açık Wi-Fi kullananlar için 7 güvenlik ipucu Halka açık Wi-Fi kullanışlı olsa da her zaman güvenli değildir. Siber suçluların kullandığı tekniklerin üzerindeki sır perdesi aralanıyor ve nasıl en az bir adım önlerine geçilebileceğinin detayları ortaya çıkıyor.
14.04.2022 Vitrin
Almanya uyardı! 'Rus Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımını kullanmayın'
Almanya uyardı! 'Rus Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımını kullanmayın' Almanya'da siber güvenlik yetkilileri halkı, Rusya merkezli Kaspersky şirketinin antivirüs yazılımının kullanılmaması yolunda uyardı.
16.03.2022 Dünya
Türkiye'de ocak-eylül döneminde şifre hırsızlığı girişimi arttı
Türkiye'de ocak-eylül döneminde şifre hırsızlığı girişimi arttı Kaspersky uzmanlarının analizlerine göre, Türkiye'de Ocak-Eylül 2021'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla şifre hırsızlığı yüzde 22 arttı.
3.11.2021 Teknoloji
Korkutan siber güvenlik uyarısı! 'Sakın eski telefonunuzu anne - babanıza vermeyin...'
Korkutan siber güvenlik uyarısı! 'Sakın eski telefonunuzu anne - babanıza vermeyin...' Pandemiyle birlikte akıllı cihaz kullanımında yaşanan artış ve şirketlerin evden çalışma modeline geçmesi, önemli bir veri güvenliği sorununu gündeme getirdi. Uzmanlar, küçük ve orta ölçekli işletmelerin siber saldırılardan en çok etkilenen grup olduğuna dikkat çekerek çalışanlara, "Eski telefonlarınızı anne ve babanıza vermeyin" uyarısı yapıyor. İşte dijital dünyada bizleri bekleyen tehlike...
25.02.2022 Gündem
Dünyada dijital suçlar yüzde 25 arttı
Dünyada dijital suçlar yüzde 25 arttı Kaspersky Üst Yöneticisi (CEO) Eugene Kaspersky, "KSN altyapımız tarafından sağlanan verilere göre, dünya çapında dijital suçta yüzde 25'lik artış görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
10.09.2021 Ekonomi
Flörtleşme uygulamalarına dikkat! Milyonlarca kişiyi etkiliyor
Flörtleşme uygulamalarına dikkat! Milyonlarca kişiyi etkiliyor Akıllı telefonlarda bulunan bazı uygulamalar tehlikeli olabiliyor. Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı David Jacoby, çevrim içi flört uygulamaları ile ilgili uyarılarda bulunarak, "Çevrim içi randevunun ilk veya ikinci gününde sizden para veya kişisel bilgiler isterlerse, iletişim kurmaya devam etmenin güvenli olup olmadığını değerlendirin." dedi.
11.08.2021 Teknoloji
Kimlik avcılarının gözdesi WhatsApp
Kimlik avcılarının gözdesi WhatsApp Kimlik avı dolandırıcıları arasında hangi mesajlaşma uygulamalarının popüler olduğunu bulmak için Kaspersky Internet Security tarafından Aralık 2020 ile Mayıs 2021 arasında yapılan araştırmaya göre kötü amaçlı bağlantıların en büyük kısmı WhatsApp (yüzde 84.9) aracılığıyla gönderiliyor. Oltalama saldırılarının en fazla yaşandığı ülkeler ise Rusya (yüzde 46), Brezilya (yüzde 15) ve Hindistan (yüzde 7) oldu. Küresel olarak günde 480 saldırı tespit kaydedildi.
21.07.2021 Ekonomi
Apple 'kabul edilemez' dedi! Rusya'dan şok
Apple 'kabul edilemez' dedi! Rusya'dan şok Rusya Federal Tekelcilikle Mücadele Servisi (FAS), ABD'li teknoloji devi Apple şirketine, Rus antitekel yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yaklaşık 12 milyon 88 bin dolar (906 milyon ruble) ceza verdi.
27.04.2021 Ekonomi
Virüs Temizleme Nasıl Yapılır? Bilgisayara Bulaşan Virüsleri Temizlemek İçin Öneriler
Virüs Temizleme Nasıl Yapılır? Bilgisayara Bulaşan Virüsleri Temizlemek İçin Öneriler Virüs temizleme nasıl yapılır? Bilgisayara bulaşan virüsleri temizlemek için öneriler nelerdir, virüs temizleme sırasında neler yapılmalı? Bilgisayarınızdaki virüsü temizlemek ve sonrasında virüslerden korunmak için neler yapmanız gerekir? İşte, tüm detaylar.
19.01.2021 Teknoloji
Kaspersky, '2020 Yılının En Yenilikçi Siber Güvenlik Çözümleri Sağlayıcısı' seçildi
Kaspersky, '2020 Yılının En Yenilikçi Siber Güvenlik Çözümleri Sağlayıcısı' seçildi Kaspersky, Global Brands Magazine (GBM) tarafından Global Brand Awards'ta "2020 Yılı Global En Yenilikçi Siber Güvenlik Çözümleri Sağlayıcısı" ödülünü kazandı.
29.12.2020 Teknoloji
Şiddete karşı teknolojik çözüm
Şiddete karşı teknolojik çözüm Kaspersky, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla, akıllı telefonlara yüklenen takip yazılımlarını tespit eden TinyCheck ürününü piyasaya sundu.
5.12.2020 Ekonomi
Kaspersky, takip yazılım algılama aracını tanıttı
Kaspersky, takip yazılım algılama aracını tanıttı Kaspersky, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü kutlamak için Stalkerware Karşıtı Koalisyon'un (Coalition Against Stalkerware) kuruluşundan 12 ay sonra özel takip ve casus yazılımları algılama aracını tanıttı.
30.11.2020 Teknoloji
Kaspersky'den siber saldırı stratejisindeki değişikliklere ilişkin rapor
Kaspersky'den siber saldırı stratejisindeki değişikliklere ilişkin rapor Kaspersky araştırmasına göre, 2020'de yaşanan kargaşa hedefli siber saldırılarda pek çok yapısal ve stratejik değişikliği beraberinde getirecek.
23.11.2020 Teknoloji
30 milyar TL’lik alışveriş çılgınlığı
30 milyar TL’lik alışveriş çılgınlığı Türkiye’de, Bekarlar Günü, Kara Cuma ve Siber Pazartesi alışveriş günleriyle kasım ayında e-ticarette 30 milyar TL’lik hareket bekleniyor. 11 Kasım Bekarlar Günü yaklaşırken büyük indirim ve kampanyalar bir aya yayılacak.
7.11.2020 Ekonomi
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı
Kaspersky araştırmacıları casusluk kampanyasını ortaya çıkardı Kaspersky araştırmacıları, aygıt yazılımı önyükleme kiti olarak bilinen ve çok nadir görülen bir kötü amaçlı yazılım türünü kullanan gelişmiş bir kalıcı tehdit (APT) casusluk kampanyasını ortaya çıkardı.
6.10.2020 Teknoloji
Kaspersky, siber suçluların PlayStation 5'e olan ilgisinin arttığını keşfetti
Kaspersky, siber suçluların PlayStation 5'e olan ilgisinin arttığını keşfetti Kaspersky uzmanları, yeni sürümü kasım ayında piyasaya sürülecek olan popüler oyun konsolu PlayStation'a yönelik son dönemde kimlik avcıları ve dolandırıcılar arasında artan bir ilgi olduğunu fark etti.
29.09.2020 Teknoloji
Kaspersky yeni özelliklerle PC kullanıcılarının gizliliğini daha da iyi koruyor
Kaspersky yeni özelliklerle PC kullanıcılarının gizliliğini daha da iyi koruyor Kaspersky Security Cloud, PC kullanıcılarının kişisel bilgilerini daha iyi korumak için tüketici ürünlerine çok sayıda yeni özellik ekledi.
28.08.2020 Teknoloji
Kaspersky'den 'DeathStalker' isimli APT grubu hakkında rapor
Kaspersky'den 'DeathStalker' isimli APT grubu hakkında rapor Kaspersky araştırmacıları, finans sektöründeki küçük ve orta boy işletmelere yönelik etkili casusluk saldırıları düzenleyen DeathStalker isimli "kiralık" gelişmiş kalıcı tehdit (APT) grubu hakkında rapor yayınladı.
26.08.2020 Teknoloji
Y kuşağının yüzde 46’sı, siber suçlara maruz kalmayacağı kanaatinde
Y kuşağının yüzde 46’sı, siber suçlara maruz kalmayacağı kanaatinde Y kuşağındakiler evlerindeki 'dijital konfor alanları' için çevrim içi güvenliği en önemli etkenlerden biri olarak göstermesine rağmen Kaspersky’nin yaptığı yeni araştırmaya göre Y kuşağının yüzde 46’sı siber suçluların ilgisini çekmeyecek kadar sıkıcı olduğunu düşünüyor.
20.08.2020 Teknoloji
Kaspersky ve AVL Software and Functions güvenli otonom sürüş kontrol birimi geliştirdi
Kaspersky ve AVL Software and Functions güvenli otonom sürüş kontrol birimi geliştirdi Kaspersky otomotiv sektörüne yönelik yeni KasperskyOS’un, AVL Software and Functions GmbH (AVL SFR) tarafından geliştirilen gelişmiş sürücü destek sistemindeki (ADAS) elektronik kontrol birimine (ECU) başarıyla entegre edildiğini duyurdu. Bu kontrol birimi hem prototip üretimi hem de seri üretim için açık ve özelleştirilebilir bir gelişim platformu sunuyor. KasperskyOS ile çalışan bu birim ‘güvenli tasarımıyla’ öne çıkıyor. Örnek ürün, güvenli işletim sistemi ADAS bileşenleri arasındaki iletişimi ve tüm otonom araç işlevlerini koruma altına almak için tasarlandı. Güvenlik özelliklerinin bir parçası olarak, KasperskyOS başta fark edilmeyen veya sistem güncellemeleriyle eklenen işlevlerin kötüye kullanılamayacağını ve otonom araçların performansını etkilemeyeceğini garanti altına alıyor.
22.06.2020 Teknoloji
Siber suçlular artık sevilen DJ'leri kullanıyor!
Siber suçlular artık sevilen DJ'leri kullanıyor! Corona virüs salgını tüm dünyaya etki ettiği gibi müzik piyasasını da değiştirdi. Hazırlanan büyük konserler ve etkinlikler iptal edilmek zorunda kaldı. Kaspersky araştırmacıları, DJ Mag dergisinin dünyanın en popüler DJ’leri listesinde yer alan isimlerden bazılarının parçalarında zararlı dosyaların gizlendiğini keşfetti. Bunlar arasında tüm dünyaca ünlü David Guetta ve Calvin Harris gibi isimler de var.
21.04.2020 Teknoloji
Siber saldırı kayıplarının maliyeti 6 trilyon dolara ulaşacak
Siber saldırı kayıplarının maliyeti 6 trilyon dolara ulaşacak Risk, emeklilik ve sağlık konularında veri ve analizlerden faydalanarak profesyonel hizmetler sunan Aon'un, Financial Times ile birlikte hazırladığı C-Suite Siber Risk Raporu, kurumların siber risk çağında dikkat etmeleri gereken konuları ve almaları gereken önlemleri gözler önüne seriyor. Siber tehditlerin alarm verici seviyelere ulaştığını belirten raporda, siber saldırı kaynaklı kayıpların toplam maliyetinin 2021 itibarıyla yıllık 6 trilyon dolara ulaşabileceği ifade ediliyor. Raporda öne çıkan bir diğer çarpıcı veriye göre siber güvenlik harcamaları 2017 ile 2021 yılları arasında 1 trilyon doları geride bırakacak.
17.03.2020 Sigorta
‘Yüzyılın istihbarat darbesi’
‘Yüzyılın istihbarat darbesi’ Washington Post, CIA’in uzun yıllar boyunca bir şifreleme programı üreticisini kullanarak dost ve düşman 120 ülkenin gizli mesajlarını elde ettiği öne sürdü. CIA’in 70’li yıllarda bir firmayı ele geçirdiği, firmanın ürünlerini kullanan bütün ülkelerin gizli dosyalarının, ABD’nin elinde olduğu iddia ediliyor
12.02.2020 Dünya
Siz farkında olmadan cihazınıza uygulama indirip adınıza sahte yorumlar yazan Truva atı!
Siz farkında olmadan cihazınıza uygulama indirip adınıza sahte yorumlar yazan Truva atı! Kaspersky araştırmacıları kullanıcılara istenmeyen reklamlar gösteren ve e-ticaret uygulamalarını kurdurmaya çalışan yeni bir Truva atı uygulaması tespit etti. Bu uygulama hem kullanıcıları hem de reklam verenleri kandırabiliyor. Akıllı telefon uygulama mağazalarını ziyaret eden bu zararlı yazılım çeşitli uygulamaları indirip kullanıcı adına bunlar hakkında yorumlar yazıyor. Bunların tümünü de cihazın sahibi farkında olmadan gerçekleştiriyor.
12.01.2020 Teknoloji Haberleri

Benzer Haber Etiketleri

Kaspersky ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.