Ekonomi Katlanır ekranda sorun mu var?

Katlanır ekranda sorun mu var?

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Katlanır ekranda sorun mu var

Teknoloji severlerin merakla beklediği Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Fold’la ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. ABD’de ön siparişe açılan ve Türkiye’de de teknoloji editörlerine tanıtımı yapılan cihazın ekranının iki günlük kullanım sonunda sorunlar çıkardığı iddia edildi. Cihazın Türkiye’de de mayıs başında satışa çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Test sırasında...

Yurtdışında ilk olarak gazetecilere test cihazı olarak verilen Fold’u test eden Bloomberg, The Verge gibi yayınların teknoloji editörleri, ekranının çabucak bozulduğu, katlama yerinde sorunlar olduğu yönünde tweet’ler attı.

Bloomberg’den Mark Gurman, iki gün içinde ekranının kırıldığını söyledi. Gurman, birkaç tweet’te ekrandaki koruyucu filmi kaldırdığında ekranın nasıl bozulduğunu anlattı. Gurman, “Galaxy Fold’un ekranı tamamen kırıldı ve iki gün içinde kullanılamaz hale geldi. Bunun yaygın bir sorun olup olmadığını bilmek zor” dedi. The Verge’den Dieter Bohn ise, tweet’inde menteşesinin bozulduğunu söyledi.

Samsung sözcüsü ise, “Test için verdiğimiz Fold’la ilgili birkaç şikayet aldık. Sorunları inceleyip kaynağını bulacağız. Ekrandaki koruma kılıfının çıkarılmasının soruna neden olduğu tespit edildi. Fold’un ana ekranı koruyucu üst katmana sahip. Bunun kaldırılması ya da başka bir şey eklenmesi ekrana zarar verebilir” dedi.