Geri Dön

Katmer poğaça tarifi

Hem evinizdekiler hem de misafirleriniz katmer poğaçayı çok sevecek... Yapımı çok kolay olan lezzetli katmerli poğaça tarifi için işte gerekenler:

Katmer poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta (sarısı ve akı ayırılarak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
Kıvamına göre un
Çörek otu veya susam

İçine:
Tereyağı
Peynir
(zevkinize göre eritilmiş çikolata veya fındık ezmesi de konulabilir)

Katmer Poğaça Nasıl Yapılır?

Yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve üstüne süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.

Yapışkan kıvamda olmayacak şekilde yumuşak bir hamur kıvamı elde etmek için hamuru yavaş yavaş ekleyin.

Hamuru 8 parçaya bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın.

Üstüne tereyağı sürerek açtığınız hamurları üst üste dizin, en sona kalan hamurun üstünü yağlamayın.

Daha sonra tekrar hamuru ezmeden 65 cm kadar açın, 16 dilime ayırın.

Hamur dilimlerinin geniş kısmına iç malzemeyi koyup sarın.

30 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye poğaçaları dizin, üzerine yumurtanın sarısını sürün.

Dilerseniz üstüne çörek otu veya susam serpin ve 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber