Geri Dön

Kayısı reçeli tarifi

Kayısı reçeli yapacaksanız tam mevsimi! Yaz ayında hasat edilen meyvelerden birisi olan kayısıların en tazelerini seçerek yapacağınız kayısı reçeli tarifi ile kahvaltı sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Sevdikleriniz ile birlikte planlayacağınız büyük pazar kahvaltılarınızı süsleyecek kayısı reçeli tarifi pratik uygulanışı ile kısa sürede favori tatlarınızdan birisine dönüşecek. En özel ve lezzetli tarifi ile ilginizi çekecek kayısı reçeli tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli sizler için hazırladığımız yazıya göz atarak bilgi alabilir, tarifi dilediğiniz zaman deneyebilirsiniz.

Kayısı reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 kilo kayısı
-8 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-1 parça limon tuzu
-Kayısıdan çıkan bademler

Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?

1.adım: Kayısıları yıkayın ve ortadan kesin.
2.adım: Çekirdeklerini çıkarıp bademlerini de içinden çıkarın ve çıkardığınız bademleri sıcak suyun içinde bekletin.
3.adım: Tencerenin içine şeker ve suyu koyun,10-15 dakika kaynatın ve limon tuzunu ekleyin. Bu şekilde bir süre daha kaynadıktan sonra tencereye kayısıları ekleyin.
4.adım: Kayısılar pişerken sulanırken bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve tencereye kaşık değdirmeden pişirmeye bırakın. Ocağı önce yüksek, sonra kısık biçimde açın.
5.adım: Reçel pişmeye yakın sıcak su içinde beklettiğiniz bademleri de tencereye ekleyin. Kıvamı yeterli olduğunda ocağın altını kapatın ve sıcakken kavanozlara doldurun. Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber