Bursa Kaymakam Sözer, Mudanya'da Siyah İncir Hasadına Katıldı

Kaymakam Sözer, Mudanya'da Siyah İncir Hasadına Katıldı

22.08.2019 - 07:03 | Son Güncellenme:

Kaymakam Sözer, Mudanya’da siyah incir hasadına katıldı

Kaymakam Sözer, Mudanyada Siyah İncir Hasadına Katıldı

Merve KIZILKAYA/MUDANYA,(Bursa),(DHA) - BURSA’nın Mudanya ilçesinde Kaymakam Faik Oktay Sözer, Akköy ve Mürsel mahallelerinde incir alım merkezlerini ziyaret ederek, siyah incir hasadı yapan çiftçilerle buluştu.

Bursa’nın Mudanya ilçesi Kaymakamı Faik Oktay Sözer’e, Akköy ve Mürsel mahallelerine yaptığı ziyarette, İlçe Tarım Müdürü Vekili Ergün Karadağ, Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, Meyve Üreticileri Birlik Başkanı Fazlı Aydoğan, Marmara Birlik Kooperatif Başkanı Ali Yıldız ve Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Aşçı eşlik etti. İhracat ürünü siyah incir üretimi ve hasadı yapan çiftçilerle sohbet eden ve yakından ilgilenen Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, sezonun hayırlı ve bol kazançlı olmasını diledi.

Mudanya'nın önemli tarımsal bir değeri olan siyah incir, ilçede özellikle Akköy, Altıntaş, Aydınpınar, Bademli, Çağrışan, Çepni, Dedeköy, Dereköy, Güzelyalı, Göynüklü, Hasköy, İpekyayla, Işıklı, Kaymakoba, Küçükyenice, Mürsel, Mirzaoba ve Yörükali Mahallelerinde üretiliyor. İlçenin 230 bin dekar olan toplam tarımsal üretim alanının 4 bin 500 dekar alanında, meyve veren yaşta 33 bin adet ve meyve vermeyen genç yaşta 10 bin adet ağaç olmak üzere incir üretimi gerçekleştiriliyor.

İlçede 2019 yılı incir üretiminde verim tahmini 70 kg/ağaç, toplam tahmini rekolte ise 2 bin 310 ton olarak bekleniyor.

FOTOĞRAFLI