SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Kedilerin davranışları ve nedenleri

Kediler olabildiğince tatlı hayvanlar ama bazen de garip davranışlarda bulunarak bizi şaşırtırlar. Peki bu tuhaf davranışlarının arkasındaki gerçekler neler? İşte kedilerin davranışları ve olası nedenleri...

|

Bazı kedilere elinizi uzattığınızda hemen başını uzatarak çok doğru bir davranışta bulunduğunuzu size hissettirecek samimiyeti gösterirken, bazılarıysa “bu ne yüzsüzlük!” der gibi kuyruğunu dönüp oracıktan uzaklaşır. Şüphesiz hepsinin bir karakteri var ve ona göre davranıyorlar. Peki kedilerin günlük diğer tavırları bizlere ne söylüyor ?


1. Hediye olarak size ölmüş böcek ya da hayvan getirmesi

Eğer kediniz size beklemediğiniz bir şekilde ölmüş bir fare ya da böcek getirirse paniklemeyin: kendisi tok olduğunu, sürprizini sizinle paylaşabileceğini göstermek istiyor; ya da sadece bu “sürprizlerini” daha sonrası için saklamanızı istiyor olabilir.

2. Laptopunuzun üstünde şekerleme yapması

4 ayaklı arkadaşlarımız laptop üzerlerinde uyumayı tercih etmişlerse bir bildikleri vardır, diyelim.

Kedilerin güzel bir uykuya dalması için 20 derece ve üstü sıcaklıklar idealdir. Bu yüzden kediler, sizin ne kadar meşgul olduğunuza aldırmayarak kucağınızı ya da ısınmış laptopunuzu tercih ederler.

3. Neden mırıldarlar?

Kediler, sevgi ve şefkat dolu hissettiklerinde mırıldarlar.

4. O pençeleri, o tırmalamaları…

Kediler tırmalamayı neden sever? Bunun için iki teori mevcut. İlki köpeklerdeki gibi, kedilerin de kendilerine has kokularını bırakma arzusunu taşımaları. İkincisiyse; kediler, sevgi görmek istediklerinde üzerinizdekileri yoğururcasına tırmalarlar.


5. Sırnaşmaları

Bacaklarınızın arasına bir anda dolanan kediler sizi rahatsız edebilir; fakat bu onların sizinle iletişime geçmek için kullandıkları bir yol ve bunu yapmaları sizin yanınızda güvenli hissettikleri anlamına geliyor.


Seda Kabil \ PembeNar Özel

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.